Rekordmange elever mødtes til atletikstævne for unge med særlige behov
Unge fra 12 jyske STU-skoler indtog torsdag den 30. maj 2024 Langvang Stadion i Randers til et brag af et atletikstævne for unge med særlige behov. Begivenheden har vokseværk, og i år nåede deltagerantallet sit højeste nogensinde.
Der var discipliner som længdespring, kuglestød, boldkast, løb, spydkast – og som noget nyt i år, også stafet. Stævnet blev indledt med en indmarch i bedste OL-stil med bannere og flag.
– Det er godt at se så mange friske unge mennesker samlet her igen til årets atletikstævne. Velkommen til jer alle, sagde Randers Kommunes viceborgmester Claus Berggren i sin åbningstale.
CSV Randers arrangerer hvert år stævnet for kommunale STU-uddannelser, som henvender sig til unge under 25 år, der ikke kan gennemføre anden ungdomsuddannelse.
– Siden atletikstævnet startede for otte år tilbage, er det bare vokset og vokset. Faktisk er 250 elever fra 12 skoler fra hele Jylland til stede i år, og sammen med personale og hjælpere er vi samlet mere end 300 mennesker. Det er ny rekord, sagde Claus Berggren.
Bevægelse og sociale fællesskaber er for alle
Underviser Lene Fisker Sørensen fra CSV Randers arrangerer atletikstævnet.
– Formålet er at samle STU-elever til en dag med sjov, bevægelse, konkurrence og fællesskab. Eleverne får mulighed for at møde andre unge og gense venner fra tidligere år. Til stævnet bliver de en del af et ungdomsmiljø, som de unge ofte kan have svært ved at opsøge. Der opstår en følelse af samhørighed og sammenhold på tværs af skolerne, siger Lene Fisker Sørensen.
Eleverne inddeles efter fysisk formåen, så alle har mulighed for at få en god placering i deres gruppe/heat. De elever, der ikke ønsker at stille op, kan tage med alligevel og støtte deres kammerater. På den måde kan alle være en del af fællesskabet.
– Alle har mulighed for at deltage i atletikstævnet uanset fysiske og psykiske forudsætninger – bare lysten til at deltage er til stede. Eleverne fortæller, at de får en fantastisk dag ud af atletikstævnet, både med det konkurrencemæssige og det sociale, siger Lene Fisker Sørensen.
Frivillige kræfter
Atletikstævnet bakkes op af flere frivillige, der hjælper til på dagen ved de forskellige discipliner. De frivillige er dels pårørende til elever, CSV Randers’ personale og nogle af beboerne fra byen Hald, hvor skolen ligger.
– Atletikstævnet har været med til at skabe et blomstrende og unikt samarbejde med CSV Randers’ lokalmiljø, som vi oplever stor opbakning fra, fortæller Lene Fisker Sørensen.
Kommentarer