Samfund

Regionshospitalet Randers er Danmarks bedste på fire områder

Personalet i Kvindesygdomme og Fødsler var samlet til fejring af førstepladsen fredag. Yderst til højre står cheflæge Isa Niemann. Foto: Anne Brik Jensen

Dagens Medicin har fredag kåret Danmarks bedste på en lang række behandlingsområder. Regionshospitalet Randers løber med fire førstepladser.

Der står Regionshospitalet Randers på fire af førstepladserne til Dagens Medicins årlige kåring af Danmarks bedste indenfor en lang række behandlinger.

De fire behandlinger er:

  • Tidlige graviditetskomplikationer og abort (Kvindesygdomme og Fødsler)
  • Hoftenære lårbensbrud (Ortopædkirurgi, Operation og Intensiv)
  • Hoftealloplastik – kunstige hofter (Ortopædkirurgi, Operation og Intensiv)) – delt med Aalborg og Vejle
  • Anæstesi (Ortopædkirurgi, Operation og Intensiv) – delt med Esbjerg og Sønderborg

Vi er eksperter i det almindelige

Cheflæge ved Kvindesygdomme og Fødsler, Isa Niemann, glæder sig over førstepladsen inden for tidlige graviditetskomplikationer og abort, som, hun mener, er en anerkendelse af, at afdelingen er eksperter indenfor et felt, der berører over 20.000 kvinder om året på landsplan.

– Vi er eksperter i det almindelige, og det, at vi nu vinder, viser, at det er en succes, når vi har fokus på at tilbyde flest mulige medicinsk behandling, fordi det er langt mere skånsomt for kvinderne, siger hun og tilføjer:

– Her skal vores sygeplejersker have en stor anerkendelse for deres evne til at formidle, at den medicinske abort er den mest skånsomme, til de abortsøgende kvinder, de er i kontakt med.

Ortopædkirurgien fejrer sine førstepladser. Foto: Anne Brik Jensen

Vinder for ottende år i træk

I Ortopædkirurgien løber Cheflæge Michael Tjørnild og hans medarbejdere for ottende år i træk med førstepladsen for behandling af hoftenære lårbensbrud og for tredje år i træk med en førsteplads i at lave kunstige hofter.

En bedrift han er særdeles stolt af og tilskriver en vedholdende tværfaglig indsats.

– Det, vi er gode til, startede som et projekt, men nu er det blevet til gode vaner og hverdagspraksis. Det var ikke muligt, hvis ikke vi havde så dedikerede medarbejdere, der hver dag samarbejder på tværs af faggrupper for at give patienterne den bedste behandling, siger han.

Cheflæge Michael Tjørnild (th.) havde købt lagkage til medarbejdere og samarbejdspartnere.Foto: Anne Brik Jensen

En fælles indsats

Teamsamarbejde og en god registreringsdisciplin er også en vigtig grund til, at Operation og Intensiv vinder en delt førsteplads inden for anæstesi. En førsteplads som cheflæge i afdelingen, Nette Møller-Nielsen, glæder sig over og tilskriver personalets fokus på hele tiden at gøre tingene lidt bedre.

– Det er en fælles indsats mellem anæstesilæger, anæstesisygeplejersker og opvågningssygeplejersker, for rejsen, fra patienten kommer til anæstesitilsyn og til sidst ender i Opvågningen, er lang. Hvis ikke vi samarbejder, så kan vi ikke give patienten den bedst mulige behandling hele vejen igennem, siger hun.

Også i Operation og Intensiv blev førstepladsen indenfor anæstesi fejret med lagkage. Cheflæge Nette Møller-Nielsen sidder yderst til højre. Foto: Anne Brik Jensen

Kommentarer