Regeringens støtte til lokalsamfund kan redde butikker
Som led i regeringens landdistriktspakke, er der afsat 18 mio. kr. til borgerdrevne butikker.
Det får opbakning fra Coop. Med ca. 300 nærbutikker er Coop en af de virksomheder i Danmark med mest lokal tilstedeværelse
”Coops butikker ude i de lokale samfund er jo allerede ejet af medlemmerne.
Coop har lige fra starten for 155 år siden været en borgerdrevet butik og virksomhed. Det er vi stadig. Men der er mange steder, hvor den sidste butik har det svært, og støtte til disse, kan være med til at sikre den livsnerve, butikkerne er i disse lokalsamfund,” siger bestyrelsesformand for Coop, Lasse Bolander.
Coop er i forvejen i fuld gang med en række aktiviteter, bl.a. crowdfunding, der skal hjælpe de mindste butikker. Coop er i gang med at udvikle et helt nyt koncept, som er målrettet mod at sikre driften i de mindste butikker og nye områder, hvor der er mulighed for at drive mindre butikker.
” Vi glæder os over at regeringen ser de samme ting som os, nemlig at de små landdistrikter har behov for en hjælpende hånd. Vi arbejder hver dag i Dagli’Brugsen i disse samfund og ser frem til i endnu højere grad at kunne støtte op om fællesskabet. For der er desværre et antal byer, som er i fare for at miste deres sidste butik, hvis ikke der gøres noget ekstraordinært. Her er mobilisering af borgerne, og offentlig støtte til udvikling af butikkerne nogle af mulighederne,” siger kædedirektør Maria Beck-Tange, Dagli´Brugsen
Coop har de seneste år haft held til at gennemføre en række succesfulde crowdfunding-projekter, hvor borgerne via Coop Crowdfunding har etableret lokale butikker.
Eksempler på det er i Skuldelev og Sorring, hvor der blev rejst 4,8 millioner kr. af de lokale borgere. Yderligere fem projekter er på vej, heraf 3-4 i år.
Kommentarer