Randrusianerne går oftest til læge
Der er stor geografisk forskel i danskernes brug af praktiserende læge. For eksempel er borgere i Randers blandt dem, der kontakter lægen mest, mens borgere i Storkøbenhavn ikke gør det så ofte.
Det fremgår af en ny analyse fra Statens Institut for Folkesundhed, SDU, der bygger på data fra Sygesikringsregisteret for alle danskere i alderen 30-64 år.
Forskerne peger på flere årsager til, at der er forskel på, hvor ofte danskerne tager kontakt til deres læge.
– Der kan være forskel i, hvor syge borgerne er i de forskellige kommuner, hvor langt borgeren har til lægen og lægens ventetider. Der kan også være en kulturel forskel i, hvornår man søger læge, og endelig kan der være forskel i tilgængelighed til speciallæger, forklarer professor Annette Kjær Ersbøll fra Statens Institut for Folkesundhed i pressemeddelelsen.
Randrusianerne besøger i gennemsnit lægen mellem syv og otte gange om året. De seks kommuner, hvor borgerne bruger deres læge oftest er sammen med Randers: Bornholm, Tønder, Sønderborg, Morsø og Fanø.
Modsat er de seks kommuner, hvor borgerne bruger deres læge færrest gange på et år: Dragør, Gentofte, Frederiksberg, Glostrup, Lyngby-Taarbæk og Københavns Kommune.
Der er også forskel på regionale og kommunale tilbud som forebyggelse og genoptræning, der kan have betydning for, hvor mange gange borgerne kontakter deres læge, påpeger Annette Kjær Ersbøll i pressemeddelsen.
Nedenfor kan du se det gennemsnitlige antal kontakter til lægen per person i aldersgruppen 30-64 år fordelt på kommuner. (Illustration: Statens Institut for Folkesundhed)
Vil du følge med i nyhederne fra dit lokalområde? Så gå på Facebook og giv et “synes godt om” til Randers Netavis her
Kommentarer