Samfund

RandersArkitekten åbner Jennumparkens GenbrugsBy

Torsdag den 27. maj klippede RandersArkitekten, Brian Andersen, snoren og afslørede navnet ”Jennumparkens GenbrugsBy”.

Med udgangspunkt i verdensmålene har børnene på Jennumparkens fritidshjem, de første måneder af 2021, arbejdet med genbrug på flere måder.

Børnene er inspireret af en udstilling omkring verdensmålene på Naturhistorisk Museum, som de besøgte i november 2020. Her var verdensmålene gengivet og udstillet i genbrugsmateriale.

Der er indsamlet papkasser og paprør gennem længere tid og man har været i gemmerne og fundet materialer, der indgår i genbrugstemaet. Der er også brugt papir og karton, som fritidshjemmet har modtaget fra et nedlukket trykkeri.

Der er arbejdet med projektet over en længere periode, og der har været 2 kåringer af huse.

Ved den første kåring udvalgte RandersArkitekten de tre bedste individuelle huse med saglig og faglig begrundelse, hvor han vurderede konstruktion, vinduer/døre og udsmykning/detalje m.m.

Ved den næste kåring udvalgte RandersArkitekten 4 af de bedste fælleshuse – huse som børnene samarbejdede om – igen med saglig og faglig bedømmelse for valget.

Ved den 3. kåring, som var 27. maj, blev byen navngivet og de tre bedste huse blev kåret.

RandersArkitekten, Brian Andersen, startede med at fortælle lidt om sit arbejde som arkitekt og fremhævede ting, som børnene kender fra bybilledet.

Så klippede han snoren og afslørede navnet ”Jennumparkens Genbrugs By”.

Navnet er blevet fundet gennem en konkurrence blandt børnene på fritidshjemmet, og David vandt med navnet ”Jennumparkens Genbrugs By”

Efter et dejligt traktement med kagehuse sluttede arrangementet af med kåring af de tre bedste huse. 1. præmien gik til Diana – 2. præmien gik til Salima, Amar og Eda  –  3. præmien gik til Maya og Aymin.

Gennem hele forløbet har præmierne været initiativer, der er med til at bekæmpe sult og fattigdom, som er et af verdensmålene.

I dette tilfælde er det rent drikkevand til familier i Uganda. Det rene drikkevand bliver produceret i såkaldte “solarsacks”, som er fire liters poser i et specielt plasticmateriale, der renser det beskidte vand til drikkevand uden kemikalier – alene ved solens uv stråler.

Solarsacks er opfundet i 2017 af randrusianer Alexander Løcke (nu bosiddende i København), og produktionen beskæftiger i dag 11 medarbejdere.

Kommentarer