Erhverv

Randers Kommune på god talefod med erhvervslivet

Organisationen Dansk Byggeri tager hvert år temperaturen på alle danske kommuners erhvervsvenlighed. I år går Randers frem på 11 områder, er status quo på 3 og går tilbage på 13 områder.

Randers indtager igen i år en 1. plads, når det gælder dialog med erhvervslivet og springer til en 1. plads fra en 24. plads på administrationsgebyr på erhvervsaffald og til en 7. plads fra en 55. plads på arbejdsgarantier ved kommunale anlægsopgaver.

– Randers har som erklæret mål, at vi skal tiltrække arbejdspladser. Derfor er det også vores mål at have en høj erhvervsvenlighed, og alting starter jo med dialog. Derfor er jeg meget glad for, at Randers fortsat har en 1. plads, når det gælder dialog med erhvervslivet. Det viser, at det virker, når vi gør en indsats, udtaler Claus Omann Jensen.

Fremgang på prioriterede områder
Randers Kommune er gået frem på yderligere 10 parametre i analysen, og ifølge Claus Omann Jensen er det alle områder, man i kommune og forvaltning har prioriteret og nu belønnet for med fremgang i analysen.

– Vi er gået frem på tiden til at behandle byggesager. Her lå vi i 2016 på gennemsnitligt 17 dage, og nu er vi nede på 15 dage. Det placerer os øverst i midterfeltet i undersøgelsen, og med blot én dags mindre behandlingstid, ville vi rykke til en bedre kategori, konkluderer borgmesteren.

Holder erhvervslivet ansvarlig
Randers falder dog på parameteret “kontrol af kædeansvar”. En årsag kan ifølge borgmesteren være, at Randers Kommune har valgt at fastholde det såkaldte kædeansvar, mens flere andre kommuner går bort fra det. Kædeansvar medfører, at kommunen holder en leverandør ansvarlig på at sikre, at underleverandører også lever op til en række krav om blandt andet når det gælder arbejdsmiljø.

Fejl sender Randers nedad listen
I analysen falder Randers fra en plads som nr. 43 til nr. 78 i forhold til udbudspolitik. Ifølge borgmesteren skyldes dette en ærgerlig fejl i besvarelsen af spørgeskemaet fra Dansk Byggeri. Her har forvaltningen svaret, at man ikke har informationsmateriale om sine udbud, men det har Randers Kommune både på sin hjemmeside og via løbende nyhedsbreve til erhvervslivet.

Randers går også 22 pladser tilbage i opgørelsen af langtidsledige og falder fra en 33. plads til en plads som nr. 65.

– Det er vi ved at undersøge, for vi kan se, at Dansk Byggeri har ændret opgørelsesmetode, derfor dykker vi ned i at se, hvad det egentlig handler om. Vi kan se, at vi har en positiv udvikling i ledigheden i Randers, siger Claus Omann Jensen.

– Vi har bevist, at når vi sætter fokus på et område, så virker det. Vi har stadig flere områder, vi skal forbedre os på, og det går vi nu i gang med at analysere og finde løsninger på, slutter borgmesteren.

Kommentarer