Randers fører i indsats for trafiksikkerhed i regionen
Randers Kommune skiller sig ud med en markant forbedring i årets Skoletrafiktest. Med en score på 818 point placerer Randers kommune sig i toppen blandt regionens kommuner i den nyeste Skoletrafiktest. Det er takket være en målrettet indsats for at styrke trafikundervisningen i skolerne.
”At Randers Kommune er kåret som regional vinder viser, at vi kan skabe stærke resultater, når vi arbejder målrettet sammen om vigtige indsatser. Trafiksikkerhed handler om at sikre vores børn en tryg hverdag, og jeg er stolt over, at vi har sat barren højt for skolerne i hele kommunen,” siger Lise-Lotte Leervad Larsen, formand for Skole- og Uddannelsesudvalget.
Målrettet indsats for børns trafiksikkerhed
Kommunernes Skoletrafiktest, organiseret af Rådet for Sikker Trafik, måler hvert år, hvordan kommunerne sikrer, at trafikundervisning bliver gennemført i grundskolerne. I årets test har Randers Kommune især skilt sig ud ved at sikre, at alle skoler har færdselskontaktlærere, og ved at 76 % af skolerne nu har en skriftlig trafikpolitik – en markant højere andel end landsgennemsnittet.
Generelt ligger Randers Kommune over landsgennemsnittet på flere parameter blandt andet skoler der gennemfører gåprøver og cyklistprøver. Derudover har seks ud af ti folkeskoler undervisning i risikofaktorer og trafikal adfærd for udskolingselever, hvilket bidrager til at gøre eleverne mere bevidste og sikre i trafikken.
”Færdselskontaktlærer har gjort et fantastisk stykke arbejde med at integrere trafiksikkerhed i undervisningen, og de har gjort en stor indsats, for at vi kan nå til det her flotte resultat. Det er virkelig en fornøjelse at se, hvordan lærerne engagerer eleverne og gør dem mere bevidste om deres rolle i trafikken”, siger Lise-Lotte Leervad Larsen, formand for Skole- og Uddannelsesudvalget.
Det målrettet arbejde har vist en markant fremgang. Fra 514 point sidste år til 818 point er der sket en tydelig udvikling for skolernes trafikindsats. Selvom man i Randers Kommune er stolte over topplaceringen, ser man allerede fremad med nye ambitioner om at engagere endnu flere skoler i at udarbejde trafikpolitikker og fortsætte styrkelsen af trafikundervisningen på tværs af klassetrin.
Om Kommunernes Skoletrafiktest
Hvert år undersøger Rådet for Sikker Trafik og analysebureauet Epinion, hvor meget kommuner og skoler prioriterer arbejdet med at gøre kommunernes børn og unge mere sikre i trafikken. Undersøgelsen sætter bl.a. fokus på, hvor mange elever, der får undervisning i trafiksikkerhed, og hvad kommunen gør for at understøtte området.
Kommunerne kan få fra 0 til 1.000 point i undersøgelsen, og får desuden tilsendt individuelle anbefalinger til, hvad kommunen kan gøre bedre.
På www.sikkertrafik.dk/trafiktest kan man se, hvordan alle landets kommuner har klaret sig i den årlige test.
Kommentarer