Langå

Randers deltager i Skolevalg 2017

Skolevalg 2017 er et tre uger langt undervisningsforløb udformet som en valgkamp. 63.000 elever fra 8.-10. klasser fra 670 skoler over hele Danmark deltager i Skolevalg 2017.

Mærkesager, kampagner, partiprogrammer, paneldebatter og stemmesedler – det er begreber, der begynder at give menig for de 63.000 unge i Danmark, der deltager i Skolevalg 2017.

Skolevalg er en autentisk gennemført valghandling for 8., 9. og 10. klasser i hele landet. Valget afholdes torsdag den 2. februar 2017, hvor eleverne får udleveret valgkort og stemmesedler, og der bliver stillet stemmebokse og valgurner op på skolerne. Forud for valghandlingen går et tre uger langt valgkampslignende undervisningsforløb på de deltagende skoler.

I Randers Kommune deltager Langå Skole, Munkholmskolen, Randers Realskole, Hornbæk Skole, Nørrevangsskolen, Tirsdalen Skole og Blicherskolen i Skolevalg 2017.

Paneldebat på Hornbæk Skole

Op til valgdagen den 2. februar vil eleverne få mulighed for at opleve og deltage i debatter med ungdomspolitikere på 350 skoler over hele landet.

– Vores fornemste opgave er at gøre eleverne duelige til livet efter skolen, og deltagelse i Skolevalget giver dem mulighed for at danne holdninger til det omgivende samfund og motiverer dem til at deltage aktivt i demokratiet senere i livet,  siger skoleleder på Hornbæk Skole, Kim Højer Hansen.

Hornbæk Skole er vært for en paneldebat tirsdag d. 31. januar kl. 12.30-14.00 med repræsentanter fra Venstres Ungdom, Liberal Alliances Ungdom, Danmarks Socialdemokratisk Ungdom, Socialistisk Folkepartis Ungdom, Konservativ Ungdom, Radikal Ungdom. Enhedslisten og Dansk Folkepartis Ungdom.

Skolevalg har en effekt

Første skolevalg blev afholdt i 2015, og begivenheden blev fulgt tæt af forskere fra Københavns Universitet. Forskerne kunne efterfølgende påvise, at elevernes politiske selvtillid blev styrket af at deltage i undervisningsforløbet og valghandlingen.

De deltagende elever gav udtryk for, at Skolevalg havde gjort dem klar til at deltage i en politisk debat, undervisningsforløbet havde givet dem en bedre forståelse af politiske diskussioner – og de mener i højere grad end de elever, der ikke deltog, at de har politiske meninger, som er værd at lytte til.

Når stemmerne er talt op om aftenen den 2. februar, afsløres resultatet af valget i en livesending fra Landstingssalen på Christiansborg, hvor alle ungdomspartierne er samlet. Det hele kan følges på DR3 og dr.dk d. 2. februar kl. 19.00-21.00.

Kan du lide, hvad du læser? Så gå ind på Facebook og “synes godt om” Randers Netavis her

Kommentarer