Randers Bibliotek modtager 372.000 kroner

Folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre landet over har fået 12 millioner kroner til at udvikle, pirre og understøtte borgernes læselyst med nye formidlingstiltag.
De i alt 36 projekter skal blandt andet styrke bibliotekernes litteraturformidling og skabe bro mellem bibliotekernes digitale og fysiske tilbud til gavn for borgerne.
Kulturminister Mette Bock siger:
– Bibliotekerne sprudler med nye, spændende ideer til, hvordan man kan engagere folk i hele landet til at få nye læseoplevelser. Det understøtter min ambition om, at bibliotekerne skal være med til at gøre litteratur til en væsentlig kilde til dannelse – for litteraturen kan noget helt særligt. Den kan tale til den enkeltes fantasi, følelse og intellekt, og den er samtidig en del af en fælles kulturarv. I en tid med et stadig større og mere mangfoldigt udvalg af tilbud til os alle, så er folkebibliotekernes rolle med at gøre litteraturen og kulturen levende meget vigtig.
Børn og unges lyst til faglitteratur skal styrkes i Randers
Randers Bibliotek vil sammen med to skoler og en række andre samarbejdspartnere undersøge, om man kan øge læselysten hos børn, hvis man overfører kendte metoder fra skønlitterær læsning i skolen og på biblioteket til faglitteraturen.
Projektet arbejder med forløb for både indskoling, mellemtrin og udskoling, men med forskellige greb. For de største børn vil projektet blandt andet udvikle et undervisningsforløb, der undersøger spændingsfeltet mellem fiktion og fakta.
Her skal eleverne både arbejde med at producere fiktion med afsæt i indsamling af fakta og lære at faktatjekke fiktionen. Hvis det viser sig, at faglitteraturen kan være en indgang til større læselyst, vil det udfordre faglitteraturens anvendelse i bibliotekernes formidling – til gavn for brugerne.
Baggrund om Udviklingspuljen for pædagogiske læringscentre
Der har i de seneste år været afsat 13 millioner kroner årligt til Udviklingspuljen for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre. Puljen sigter mod udvikling af folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre inden for nærmere definerede indsatsområder, der fastsættes fra år til år.
Slots- og Kulturstyrelsen har denne gang modtaget og behandlet i alt 53 ansøgninger, hvoraf 36 projekter har modtaget støtte. Projekterne fordeler sig geografisk over hele Danmark, så danskere i alle aldre og over hele landet kan nyde godt af de nye spændende og oplevelsesorienterede formidlingstiltag.
Kommentarer