Plant skov i Randers for lokal klimahandling
Selvom klimaproblemerne er globale, kan man godt handle lokalt. Og nu får virksomheder i Randers Kommune en ny mulighed for at gøre noget, der gavner klimaet og skaber bedre vilkår for natur og biodiversitet. Samtidig beskytter skov drikkevand og vandmiljø, og kommunens borgere kan glæde sig over nye skove i nærområdet.
Randers Kommune har indgået et partnerskab den statslige fond Klimaskovfonden, der rejser skov og udtager lavbundsjord på private og kommunale arealer. Klimaskovfonden skal hjælpe kommunen med at nå klimamålsætningen om 3.000 hektar mere skov inden 2030.
Samtidig skal fonden med hjælp fra blandt andre Business Randers mobilisere virksomheder og erhvervsliv inden for kommunegrænsen, der vil være med til at finansiere skovrejsningen. Gennem klimabidrag til fonden kan virksomheder bidrage til målbar og dokumenteret CO2-reduktion – og altså samtidig give ny natur til borgerne i Randers.
– Klimaforandringerne kalder på handling, og med partnerskabet kan vi forhåbentlig få både lodsejere, virksomheder og borgere i kommunen til at gå sammen om klimahandling. Det er nemt at være med i skovrejsningsprojekterne og der er mange positive effekter ved at plante skov for både borgere, natur og miljø, siger borgmester Torben Hansen (S).
I Business Randers opfordrer direktør Jens Enevold Kristensen til at gå med i skovrejsningen.
– Mange virksomheder skal til at rapportere på, hvad de gør for klima og miljø og vi kan kun opfordre til, at man går med i de lokale skovrejsningsprojekter, hvor Klimaskovfonden sikrer troværdigheden og hvor man kan følge med i skovens udvikling. Det er alletiders mulighed for at gøre noget, der både gavner klimaet og naturen, men i lige så høj grad lokalsamfundet og fremtidige generationer, siger Jens Enevold Kristensen.
Nye skove er allerede på vej
Klimaskovfonden har allerede rejst to skove i Randers Kommune og har nu fem nye arealer klar, der mangler finansiering.
Det er blandt andet Vildrose Skov på kommunens areal ved Over Romalt samt hos en række private jordejere, der stiller arealer til rådighed for klimaindsatsen.
De fem nye skove kan lokale virksomheder være med til at realisere gennem øremærkede bidrag til Klimaskovfondens projekter. Virksomhederne kan bruge bidraget i deres ESG-rapport og i intern og ekstern kommunikation.
– Vi oplever lige nu, at virksomheder har stor interesse i at plante skov for at bidrage til klimaindsatsen. Og mange er begejstrede over, at det kan ske lige i ens nærområde, så man kan følge med i skovens udvikling og være sikker på, at træerne vokser og optager CO2 og at projektet er troværdigt, siger Poul Erik Lauridsen, direktør i Klimaskovfonden.
Klimaskovfonden har udviklet Det Danske Klimaregister, hvor alle projekter kan følges.
Alle projekterne baserer sig på Klimaskovfondens standard for bidrag til klimaindsatsen, der er den hidtil eneste danske standard for naturbaserede klimaprojekter med dokumenteret CO2-reduktion.
Kommentarer