Mads fra Mellerup vil sætte landsbyen på landkortet
Ildsjæle findes i alle landsbyer, også i Mellerup. Her bor Mads, der brænder for den visuelle fortælling, idéudviklingen og ikke mindst at få skabt et positivt indtryk af hvad et landsbyliv byder på.
Sammen med hustruen Rebecca fandt de udsigten fra en landsby ud over idylliske Randers fjord, til færgen Ragna og med naturen som et selvfølgeligt gode.
Her var landsbylivet, der havde det de søgte – og potentialet til at give et aktivt bidrag til Mellerups udvikling.
I erkendelse af, at håndværk næppe er Mads spidskompetence, har han valgt at kaste sig over andre ildsjælsaktiviteter. Udvikling af en af landets mest aktive landsbywebsites, deltagelse i den strategiske lokaludvikling i Mellerup Bylaug og ikke mindst en glødende interesse i at formidle de gode, spændende og positive tiltag gennem fortællinger og fotos.
Mellerup på landkortet
For to år siden blev Mads valgt ind i bestyrelsen for Landdistrikternes Fællesråd (LDF) som repræsentant for landsbyerne.
Her tegnede Mads sig for tre særlige områder: Udvikling af det strategiske afsæt for LDF som den største og bredest favnende organisation og talerør for landdistrikterne; Mads varetog også fællesrådets interesser i det nordiske netværk ’Hele Norden skal leve’; og endelig koordinerede Mads Danmarks bidrag og delegation ved ’European Rural Parlament’ afholdt i Schärding i Østrig med deltagelse fra over 40 landes landdistriktsorganisationer.
I marts afsluttede Mads to spændende år i bestyrelsen, og har nu rettet fokus på at sætte Mellerup og andre aktive landsbyer på landkortet.
– Min drøm er at blive fotograf for landsbyerne i Danmark. Jeg vil gerne hjælpe landsbyerne med at brande sig selv ved at fortælle de gode historier, der er der, fortæller Mads Munk Jepsen.
Netværket og videndelingen fra det store frivillige arbejde i LDF er noget Mads vil fortsætte med at dyrke, og trække med i arbejdet som fotograf og idémager for landsbyerne. Særligt de nordiske landes arbejde kan inspirere til at tænke nyt og være på forkant med at udnytte potentialerne i landsbyerne.
– Vi kunne med fordel skele til Norge og Sverige, hvor der er en fantastisk interessant synergi fra de politiske beslutninger og bevillinger ned til de enkelte landdistrikter, landsbyer og projekter, siger han.
Fra teori til praksis
– I Mellerup har vi måske 10.000 kroner om året at gøre godt med. Fremfor at sidde og bruge tiden på teori, vil jeg gerne være med til at præge Mellerup på det strategiske og praktiske plan, brande lokalsamfundet gennem fotos og storytelling og holde vores hjemmeside mellerup.infoland.dk up to date.
– Måske skal vi være lidt mere autonome. Mangler vi noget, så gør vi noget. Mindre bestyrelse og formaliteter. Mere vi-gør-det-vi-ses-på-lørdag-landsbyhygge-og-grill, siger Mads Munk Jepsen.
Golfhunden Frida
– Som landsby har vi et enormt behov for at gøre opmærksom på os selv. Det er vigtigt at beskrive idyllen, tage billeder af det kendte og ukendte og ikke mindst blive bedre til at dele ud af vores landsbyers charme og positive indtryk.
Sidst i april var Mads ophavsmand til et af de mere populære indslag på TV2 Østjylland. Det var et indslag med the Golfball Detective No.1, familiens hund Frida, som inden for det seneste års tid har fundet 2-3000 golfbolde ved Randers Fjord Golfklubs baner ved Støvringgård. Også her blev Mellerup nævnt.
– Jeg uploader dagligt billeder på de sociale medier, primært Instagram, hvor de lokale medier også tagges. På den måde får jeg vist Mellerup, mit lokalområde og den fantastiske natur frem for verden. Og således er det lykkes at få bragt billeder fra Mellerup i TV2 vejret, hos VisitDenmark, i forskellige nationale fotokonkurrencer med mere, hvilket igen skaber omtale.
Mads Munk Jepsen og hustruen Rebecca flyttede til Mellerup for seks år siden. De kom hertil efter en årrække i Grønland.
Mads er kandidat i udvikling og internationale relationer og har gjort karriere i en række offentlige stillinger. Men det er det lokale udvikling og ildsjæleindsatsen, der fylder i fritiden, hvor tiden har været brugt i så forskellige regi som frivilligt flygtningearbejde, mentor for nyuddannede, volleyball, løb og bestyrelsesarbejde.
Kommentarer