Lars Kragh i grundlovsforhør kl.13.00 i dag
Lars Kragh sigtes for at have dræbt sine forældre, når han i eftermiddag fremstilles i grundlovsforhør i Retten i Randers kl.13.00. Det oplyser anklagemyndigheden hos Østjyllands Politi.
Den 42-årige krigsveteran er sigtet for at have dræbt sine forældre, Kirsten og Jørgen Kragh, på et tidspunkt mellem torsdag i sidste uge og tirsdag eftermiddag. Han blev anholdt i går klokken 16.16 ved Vonge Kirke nordvest for Vejle, da politiet fik oplysninger om familiens efterlyste Golf i området. Med i bilen havde Lars Kragh sine afdøde forældre.
Ekstrabladet har forsøget at få kommentarer fra Østjyllands Politi, men har ikke fået svar på hvornår forældrene blev dræbt eller om Lars Kraghs hus i Uggelhuse er et gerningssted. Østjyllands Politi har heller ingen kommentarer til, om forældrene har været gidsler eller om Lars Kragh har kørt rundt med sine døde forældre siden torsdag.
Læs også: To personer fundet døde – Lars Kragh sigtet for manddrab
Læs også: Den efterlyste Lars Kragh fra Uggelhuse anholdt i eftermiddag
Arbejdede som pædagogmedhjælper på Grenen
Efterlysningen af Lars Kragh og hans forældre blev udsendt lørdag, efter at familien ikke kunne komme i kontakt med dem. Lars Kragh, er tidligere udsendt soldat på Balkan og lider af PTSD. En medudsendt fra samme periode (1997-1998) fortæller til Ekstra Bladet, at holdet efterfølgende har været hårdt ramt af PTSD, og at flere har begået selvmord.
Bladet har også talt med en tidligere arbejdskollega til Lars Kragh, da han fra 2004 og et par år frem var ansat som pædagogmedhjælper på den sikrede midtjyske døgninstitution Grenen
– Han havde paranoide forestillinger om, hvordan ledelsen og kolleger var ude efter ham. Han lavede scener for alle vi andre, hvor han svinede forstanderen til og og beskyldte ham for konspirationer. Man vidste ikke, hvor man havde ham, fordi han var fraværende, fortæller den tidligere kollega.
Tidligere forsvundet
Det er langt fra første gang, man har ledt efter Lars Kragh. Han er tidligere gået under jorden flere gange – blandt andet for at finde fred og ro i skoven. Det fortæller Lisbeth Brixen, der er konsulent ved HKKF, Hærens Konstabel- og Korporalforening.
Østjyllands Politi oplyser, at anklagemyndigheden af hensyn til efterforskningen vil anmode om lukkede døre i dagens grundlovsforhør.
Kommentarer