Historisk weekend med flotte resultater for SwimTeam Neptun

Den forløbne weekend har Swimteam Neptun opnået flotte resultater i hele to – og vigtige – turneringer.

I én og samme weekend oplevede Swimteam Neptun at hæve pokalen for 2. pladsen i DGIs holdturnering, fordelt over fire stævner, hvor sidste afdeling blev afviklet på hjemmebane i Water and wellness Randers samt at svømme historisk mange finaler hjem, til Vestdanske Mesterskaber på langbane i Esbjerg, hvoraf en af finalerne resulterede i klubbens første medalje nogensinde til et vestdansk langebanemesterskab.

DGI holdturnering

DGIs holdturnering afvikles over fire stævner, med forskellige svømmeløb undervejs. Swimteam Neptun er, modsat flere andre klubber, udfordret af, at de bedste svømmere i klubben ofte er optaget af mesterskabsstævner andre steder i landet og derfor ikke deltager. Dét scenarie var det samme i weekenden, da Swimteam Neptun alligevel stillede op som største klub med 45 starter tilmeldt ved DGI holdturneringens fjerde og sidste afdeling, som DGI havde valgt Randers til at være vært for.

– Og der blev svømmet flot og godt til af de yngre talenter! En meget høj forbedringsprocent, mange 1. pladser i deres årgange, og et generelt rigtigt flot afviklet stævne af de mange, seje, frivillige, holdledere, trænere og ikke mindst svømmere, lyder meldingen fra Swimteam Neptun.

Belønningen blev da også tydelig: En samlet 2. plads til Randers klubben!

Vestdanske Mesterskaber på langbane i Esbjerg

Samtidig med DGIs holdturneringsstævne blev afviklet, var de bedste svømmere til Vestdanske Mesterskaber på langbane, som dækker hele Jylland og Fyn.

Turneringen er første ‘lakmusprøve’ i foråret inden Danish Open, det store kvalifikationsstævne til internationale mesterskaber og OL samt Danske mesterskaber i juli. Og Lakmusprøven stod i den grad sin prøve. Svømmerne tog derfra med personlige rekorder i tre ud af fire løb. De svømmere, der ikke svømmede personlig rekord, svømmede stort set alle sammen sæsonbedste tid.

Klubben svømmede hele 9 finaler hjem, fordelt på Freja Røjkjær Rasmussen, Frederikke Wiese Jacobsen, Sofie Kruse Rasmussen og Lea Skjærris Lund. Det blev ikke til finaler for Esben Røjkjær Rasmussen og Oliver Munck Sommer, men begge tog derfra med flotte forbedringer, og Oliver indløste flere kravtider (end han i forvejen har) til sommerens danske mesterskaber.

Frederikke har aldrig svømmet finaler før, ved et vestdansk mesterskab, men indløste hele to styk i henholdsvis 50 meter og 200 meter bryst. Frederikke sluttede med 100 procent personlige rekorder! Sofie Kruse Rasmussen var tilbage på sit flotte niveau og fik en flot finaleplads i 100 meter fri.

Freja Røjkjær Rasmussen svømmede finaler i tre ud af fire løb; heriblandt en A-finale i 200 meter ryg; hun svømmede også en guldnål hjem i 50 meter ryg samt kravtider til sommerens danske mesterskaber. Hertil 100 procent personlige rekorder.

Og så kan vi selvfølgelig ikke komme udenom Lea, som svømmede finaler i tre ud af fire løb: 50 meter ryg, 100 meter ryg og 200 meter ryg. I 200 meter ryg  fik Lea desuden tildelt titlen ‘banan-dronning, som betyder, man vinder B-finalen.

Men en af weekendens helt store oplevelser blev Leas 50 meter ryg. Lea leverede en sand eksplosion og kom flyvende fra start. Hun var først ude ved 25 meter, men her kom de store seniorer blæsende (Lea er kun første års junior, blandt tre årgange). Lea holdt dog sin fart så flot, at hun vandt en sølvmedalje og gik under 30 sekunder på langbane for første gang. Tiden betyder, at Lea er nummer 1 på den danske rangliste over årgang 2008’ere, nummer 2 på listen over alle tre årgange blandt juniorer, og nummer 7 på den samlede danske rangliste, inklusive de voksne kvinder.

Klubben har aldrig svømmet så mange finaler hjem, eller vundet medalje på langbane. Så det var i den grad en historisk weekend.

Tilfredsheden er også stor hos trænerstaben, hvor der nu går et større analyse og refleksionsarbejde igang, for at vende de flotte resultater til data og erfaring, som der kan bruges senere hen. Men er og nu, der har klubben bare armene godt løftet over hovedet, i begejstring for den historiske weekend, der udspillede sig.