Randers By

GAIA-kunstnere sætter kunstnerisk aftryk på børnehus

GAIA Akademiets kunstnere står bag den fine udsmykning af væggen mellem Børnehuset Lervangens børnehave og vuggestue.

De seneste par måneder har GAIA-kunstnere arbejdet på et helt særligt kunstprojekt. Tidligere på året fik de til opgave at udsmykke Børnehuset Lervangen med en række kunstplader, der skulle udtrykke børnehusets fælles værdier – og det er de nu kommet flot i mål med.

“Man bliver så simpelthen så glad, når man kigger på det. Der er så mange genkendelige ting i billederne, som børnene kan relatere til. Det kommer virkelig godt til udtryk og vi er meget glade og tilfredse med det endelige resultat,” fortæller Gitte Thunbo Laursen, der er pædagogisk leder i Børnehuset Lervangen.

Børnehuset Lervangen blev for halvandet år siden samlet til ét fælles børnehus for både vuggestue og børnehave. Det nye fællesskab ville de gerne tydeliggøre ved at dekorere væggen mellem børnehaven og vuggestuen, så det ikke bare fremstod som en bar væg, men derimod som et sammenhængende hele.

Fra venstre mod højre er kunstnerne bag hver af de 16 plader hhv: Anders Rytter Munk, Andreas Myrhøj Rasmussen, Stella Hejlsvig, Mike Kjær Jensen, Torben Allan Funch, Julie Andie Skov, Maiken Buchardt, Ann Lykke, Martine Dahl Sørensen, Mia Sundstrup, Claus Thomsen, Tobias Stefansen & David Viborg Jensen, Mikkel M Hansen, Maria Sloth, Maria Remdrup og Pernille Riebling Hansen.

Siden januar har 17 kunstnere fra GAIA Akademiet arbejdet på at omsætte børnehusets værdier til en række kunstneriske udtryk.

“Det er børnene selv, der har lavet oplæg til GAIA’s kunstnere. Vi har talt meget med børnene om vores værdier fællesskab, mangfoldighed, venskab og leg, og så har børnene efterfølgende tegnet dem. Med afsæt i børnenes tegninger har kunstnerne så fået til opgave at udtrykke værdierne, som det har givet mening for dem – og det er lykkes utrolig godt,” fortæller Gitte Thunbo Laursen.

Et værdifuldt projekt

I alt er det blevet til 16 kunstneriske plader, der dekorerer væggen mellem vuggestue og børnehave og er blevet til et godt samtaleemne for både de små, deres forældre og børnehusets medarbejdere.

“Det har været en rigtig god proces, som vores kunstnere har fået en masse ud af. Her har de fået en opgave på lige fod med en hvilken som helst anden kunstner. Og så har de fået rum til at løse opgaven, så den har givet mening for dem,” fortæller Pia Græsbøll, der er billedhugger og kunstmentor på GAIA Akademi.

Processen blev indledt med, at GAIA-kunstnerne i fællesskab gennemgik børnehusets værdier og de mange tegninger fra børnene og talte om, hvordan de kunne tolkes. Herfra har de haft frie rammer til hver især at udfolde sig og lave deres eget kunstudtryk.

“Sådan et projekt som dette betyder rigtig meget for vores kunstnere. På den her måde bliver de jo synlige ude i samfundet og en del af en større helhed. På samme vis som alle andre kunstnere kan opleve det. Og det har en stor værdi,” siger Pia Græsbøll.

Kommentarer