Frugtvin fra Læsten med på verdens største vinmesse
Et telefonopkald fra Tyskland en sen aftentime i efteråret sidste år gav Jens Skovgaard Pedersen håb om mere eksport af hans berømmede frugtvin fra Cold Hand Winery i Læsten.
Læs også: Cold Hand Winery i Læsten ramme om politikermøde
Opkaldet kom fra Vinmessen Prowein i Düsseldorf, hvor over 55.000 vinprofessionelle fra hele verden hvert år ankommer i slutningen af marts. Her vil langt over 6.000 vinproducenter fra hele verden åbne tusindevis af flasker i de tre dage, messen varer.
Prowein betragtes således som den mest betydningsfulde messe for vin, oplyser Jens Skovgaard Pedersen, vinmager og indehaver af Cold Hand Winery i Læsten.
Wildcards til to danske frugtvinsproducenter
Hvert år uddeler Prowein 10 ”wildcards” til producenter fra hele verden, som tilfører vinverdenen nye innovative vinkler. De får en gratis stand i området ”Same but different”.
Det var sådan et wildcard Cold Hand Winery fik tildelt; og det betyder, at det lille vineri i Læsten tre dage i marts får en exceptionel mulighed for at præsentere deres vin til vinindkøbere fra hele verden.
– Som om det ikke var nok, så har Prowein også inviteret Frederiksdal Kirsebærvin fra Lolland med. Det er helt vildt, lyder det fra en begejstret Jens Skovgaard Pedersen.
Læs også: Cold Hand Winery indvier nyt stort vineri
Han og kollegaen fra Lolland, som arbejder sammen på flere frronter, har nok følt en stigende interesse fra udlandet de senere år, men at at de skulle få wildcards til Prowein, havde ingen af dem turde drømme om.
– Messen har et område, ’Same but Different’, reserveret til ’upcommings’ og producenter, der viser nye måder at lave vin på. De har fået øjnene op for den revolution, der sker på frugtvinsscenen i Danmark lige nu, og så kom invitationen, forklarer han.
Begge har store vækstplaner
Begge vingårde har store vækstplaner og for at indfri dem, skal der eksporteres. Her er Prowein, og ikke mindst placeringen i de ellers enorme messehaller, et perfekt afsæt, mener Harald Krabbe fra Frederiksdal Kirsebærvin.
– Det skal være sådan, at man kan finde vores frugtvin rundt om i verden på linje med for eksempel portvin og Bourgogne. Kvaliteten af vores vine fejler ikke noget, men vi mangler det globale netværk – og så lige nogle hundrede års tradition, griner han.
– Netværket skal vi nok få, for alle, der smager vores vine, er overraskede og imponerede. Derfor bliver Prowein en fest. Traditionen – den indhenter vi, lyder det optimistisk fra frugtvinsproducenten.
Læs mere om Cold Hand Winery her
Læs mere om Frederiksdal Kirsebærvin her
Kommentarer