Ø. Bjerregrav

Aktivitetsparken i Øster Bjerregrav skabt af sammenhold og fællesskab

Øster Bjerregravs frivillige arbejder ud fra konceptet ”fra vugge til grav”. Aktivitetsparken skal have plads til alle byens borgere – såvel unge som ældre.

Lokale ildsjæle i Øster Bjerregrav arbejdede i sidste uge fra morgen til aften med at lægge 250 m2 fliser, der skulle stå klar til legepladsen og opholdshus ved byens nye aktivitetspark.

Det er gået stærkt, efter en gruppe lokale ildsjæle sidste mandag tog det første spadestik til udbygningen af den længe ventede aktivitetspark i Øster Bjerregrav.

En skare af byens borgere har knoklet løs i grøntområdet mellem hallen, skolen og ældrecenteret. De har gravet dræn og jord, kørt med trillebører, stampet sand og lagt fliser fra morgen til aften.

Fredag klokken 20:11 kunne det så endelig fejres på Øster Bjerregrav Aktivitetsparks Facebook-side, at de frivillige efter fem dages hårdt arbejde havde lagt den sidste flise i det 250 m2 store fundament til parkens legeplads og opholdsrum.

– Så blev den sidste sten lagt til huset. Tusind tak til alle dem, der har hjulet til. Alle de gode ting, der er blevet sagt om projektet. Alle dem der har givet kage, mad osv. Alle dem der har brugt deres muskelkraft og værktøj. Jeg er ikke i tvivl om, at det bliver et samlingspunkt for folk i alle aldre i Øster Bjerregrav samt Over Fussing og de omkringliggende landsbyer, skrev Peder Snebæk, bestyrelsesmedlem i Foreningen for Øster Bjerregravs Aktivitetspark.

Se video af den sidste flise, der bliver lagt her.

Fra morgen til aften

Randers Netavis besøgte byggepladsen fredag eftermiddag. På det tidspunkt så en flok børn til, mens en håndfuld frivillige i godt humør allerede var i fuld gang med at lægge de sidste fliser. Heriblandt var Peder Snebæk, der i sidste uge har brugt al sin fritid på projektet.

­ ­– Der er nogle, der har været herude før mig. Jeg får normalt fri klokken 16, og så skal jeg lige hjem for at vende. Men så er jeg også taget herud, og har arbejdet indtil det blev mørkt. På de gode dage har vi været 10-12 stykker. Nogle lægger fliser, andre kommer med kaffe og kage. Folk bidrager med det, som de kan, og lærer hinanden at kende på kryds og tværs, siger han. 

Socialt samlingspunkt

På byggepladsen er det borgere i alle aldre, som har hjulpet til med projektet. Der er børn, der med skovl i hånden har hjulpet til med at grave sand. Der er voksne, der har købt pastasalat og kød til grillen, så det arbejdende folk har fået energi til strabadserne. Derudover kom de nysgerrige borgere fra Øster Bjerregrav hele tiden fordi, for at kigge med eller få en snak.

– Det er så vigtigt med et socialt samlingspunkt for byens borgere, der samtidig også kan gøre Øster Bjerregrav attraktiv for folk udefra. Vi har jo ikke længere skoleoverbygningen, og det er vigtigt med alternativer for folk, der ønsker at bo tæt på motorvejen, siger Peder Snebæk.

Kan du lide, hvad du læser? Så gå ind på Facebook og “synes godt om” Randers Netavis her

Kommentarer