Fårup

Fårup Kro har fået ny ejer, og han lover endnu flere ‘boller på suppen’

Erik Leth overtog Fårup Kro i starten af januar. Den første tid får han kompetent hjælp af Britta Jacobsen til at lære stedet og kunderne at kende. Efter tre år på kroen har Britta valgt at stoppe ved udgangen af februar måned. Derfor holder kroen en ’goddag og farvel-reception’ fredag 16. februar. Foto: Randers Netavis

Forretningsmanden Erik Leth, der er ‘Randers-dreng’, har købt Fårup Kro. Den tidligere indehaver af Restaurant Sejlklubben i Randers ønsker at skabe endnu mere liv på den gamle kro fra 1865.

I lang tid så det ud til at Fårup Kro stod foran en lukning, efter at den tidligere ejer sidste år afgik ved døden, og kroen blev sat til salg.

I starten af januar måned – og efter ganske få overvejelser slog forretningsmanden Erik Leth til; en gammel drøm om at vende tilbage til restaurationsbranchen, fik ham til at byde på kroen. Og så fangede bordet, som han selv udtrykker det.

– Det var nok lidt impulsivt, men det bliver alligevel spændende, siger han.

Til dagligt lever han af at sælge landbrugsmaskiner i Østeuropa for Samson Agro. En beskæftigelse, der ligger temmeligt langt fra restaurationsbranchen, men som tidligere indehaver af Restaurant Sejlklubben i Randers, selvom det er 14 år siden, så ved Erik Leth udmærket, hvad han går ind til, og han kommer da heller ikke selv til selv “at stå med fingrene i sovsen”.

– Jeg kommer til at stå for at lede og fordele opgaverne samt planlægning og indkøb. Her i februar kører Britta kroen, og så vil jeg naturligvis hjælpe til i weekenden og torsdag, hvor vi serverer mad. Når Britta stopper ved udgangen af februar, så kommer der nyt personale på, fortæller den nybagte kroejer, som allerede har en masse planer for stedet.

Lidt go’ musik

Kroen har haft en mangeårig tradition for levende musik ved forskellige lejligheder, og det vil Erik Leth gerne have mere af.

– Vi er blevet spurgt af flere, om vi ikke vil lægge lokaler til, at nogle af de lokale bands kan komme og spille, og det vil vi gerne. Vi har også talt om indføre et godt gammeldags krobal – for eksempel en gang om måneden, fortæller Erik Leth, som i det hele taget gerne have endnu mere liv i lokalerne.

Især salen skal bruges mere til forskellige arrangementer som udover koncerter, også skal bruges til for eksempel øl- og vin-smagninger eller til et foredrag.

– Vi håber også, at vi kan leje salen ud til forskellige lejligheder, og så håber vi, at vi kan lave samarbejde med foreningerne i byen om forskellige arrangementer, fortæller han.

Spisested for alle

Torsdagsspisningerne fortsætter kroen med, men også her er en udvidelse med i planerne.

– Jeg kunne godt forestille mig, at der blev spisning for eksempel både torsdag, fredag og lørdag, så familier også kunne få glæde af det. Jeg kunne i det hele taget godt tænke mig, at kroen blev sådan et sted, hele familien kunne komme, ligesom man gør på en pub i England eller på et tysk Gasthaus, siger Erik Leth, som qua sit job har rejst meget i både England og Tyskland og er begejstret for landenes ’pub-kultur’.

Derfor indgår det også i overvejelserne på sigt at indrette et restaurationslokale eller en café i en lejlighed, der ligger i tilknytning til kroen.

– Så kan vi måske også tiltrække et bredere klientel – for eksempel nogle ældre til en kaffe og kage, eller familier med børn til aftensmad. De har måske ikke så meget lyst til at sidde i selve krostuen, lyder meldingen.

Goddag og farvel reception

Fredag den 16. februar afholder kroen reception, hvor alle er inviteret. Her får man mulighed for dels at hilse på de nye ejere og personale, ligesom man kan få taget behørigt afsked med Britta Jacobsen, som allerede sidste år besluttede sig for at stoppe til marts.

Der vil være både vådt og tørt til ganen, og efter receptionen vil festen fortsætte til levende musik.

Kommentarer