Samfund

Er du der far? Temaaften om demens på biblioteket

Kasper Friche holder foredrag om sin far og demenssygdommen, faren døde af. Privatfoto

Hvordan oplever man det, når et nært familiemedlem får demens? Det kan du høre meget mere om, når journalist og foredragsholder Kasper Friche til maj besøger Randers Bibliotek. 

Kasper Friche står bag tre dokumentarprogrammer for DR om emnet demens: ‘Er du der far’, ‘Hva’ nu mor?’ og ‘Farvel far. Tirsdag 9. maj kan kommer han til Randers Bibliotek med sit foredrag om temaet.

Knapt 90.000 danskere lider af demens, og da Kasper Friches far blev ramt af sygdommen, berørte det familien voldsomt.

I foredraget fortæller han blandt andet om de redskaber, familien brugte for at håndtere – noget både pårørende i lignende situationer eller professionelle inden for demensområdet kan drage nytte af.

Emnet er tungt, men foredraget er også fyldt med ærlighed, humor og smil.

Mød demenskoordinatorerne

En del af aftenens program kommer fra Randers Kommunes demenskoordinatorer.

– Demensteamet kan anbefale at møde op denne aften. Som pårørende til en person med demens, vil du helt sikkert høre nogle fortællinger fra den verden, du selv oplever til dagligt. Det at høre om andre familiers måde at tackle hverdagen og alt, der følger med i at leve med en demenssygdom inde på livet, kan vække genkendelse og give nye idéer. Andre er I samme situation, og det gode liv kan stadig leves”, siger Jette Baagøe, demenskonsulent i Randers Kommune.

Der er også mulighed for at tale med demenskoordinatorerne og eventuelt lave en aftale om et møde.

Billetter til demensaftenen skal købes hos Randes Bibliotek

Kommentarer