Indlæser Begivenheder

Alle arrangementer

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Smagens Dag

Afholdes onsdag 25. september 2019 kl. 16:00 - 17:00

Smagens Dag

Magens Dag kommer igen i år til at være en fest for sanserne. I år handler Smagens Dag nemlig om at opleve – og sanse – maden og hele smagsuniverset. Og vi har både maden og professionel hjælp klar til jer

ER DU SUPERSMAGER?
Den professionelle hjælp er ikke hvem-som-helst. Lisbeth Ankersen er kemiker, supersmager og fuldblods smagsnørd. I 20 år har hun arbejdet med at undersøge, optimere og beskrive smag indenfor produktudvikling og innovation i danske og internationale firmaer.

De seneste 4 år har hun lavet smagstest, kurser og foredrag om smag i sit eget firma InnovaConsult. På Det Grønne Museum er hun med i det nystartede projekt SMAG, der skal give kokke og andre med forkærlighed for den levende kulturarv nogle fælles ord, som kan beskrive smagen – og alt det særlige – ved de gamle danske grøntsager.

Til Smagens Dag vil Lisbeth Ankersen give dig et unikt indblik i hendes verden af smage, og hvordan hun arbejder med sanserne. Her kan du blive klogere på videnskaben bag ‘food pairing’ og få konkrete redskaber med hjem til gryderne. Og så vil hun teste dig og dine smagsløg, så du kan få svar på spørgsmålet: Er du supersmager?

RASMUS BUNDGAARD NIELSEN OG ‘VENNER’ LAVER MAD AF HAVEN OG DYRENE

Når du er blevet klogere på dine smagsløg hos Lisbeth Ankersen, kan du til Smagens Dag besøge køkkenet, hvor den faste kok i Madens Hus, Rasmus Bundgaard Nielsen, har inviteret et hold af nogle af landet dygtigste unge kokke og elever til kreativ køkkenlegeplads. Her vil de endevende de gamle danske sorter i Den Landbrugsbotaniske Have for unikke råvarer, som tilbereder med nyslagtede kaniner og høns fra Det Grønne Museums økologiske landbrug.

Som publikum stifter du bekendtskab med hele processen, og så skal du naturligvis smage på resultatet.

Rasmus Bundgaard Nielsen er Det Grønne Museums kok i Madens Hus. Han er tidligere kok og souschef på den århusianske Michelin-restaurant Gastromé. Derudover er han en del af foreningen Gastronomisk Undergrund, hvor yngre kokke laver publikumsarrangementer til at teste egen kreativitet og udvikle sig som kokke.

HAVEVANDRING OG MADHISTORIE

Kokkenes valg af råvarer og det endelige resultat blive “livekommenteret” med madhistoriske guldkorn og vidensskatte af madhistoriker og museumsinspektør på Det Grønne Museum, Bettina Buhl. Og skulle du undervejs komme til at trænge til frisk luft, kan du blive guidet rundt i museets historiske køkkenhave, Den Landbrugsbotaniske Have, med gartner Anni Vinther.

Den Landbrugsbotanisk Have blev anlagt i 1993 og er et bevaringscenter for gamle sorter af kulturplanter. Der er sorter fra både mark og have, nytteplanter såvel som prydplanter, urter, buske og træer. Den landbrugsbotaniske Have er med i bevaringsarbejdet i samarbejde med Den kongelige danske Veterinær- og Landbohøjskole i København, Pometet i Høje Tåstrup og Nordisk Genbank i Sverige. Den landbrugsbotaniske Have er anlagt efter et oversigtskort over Gl. Estrup fra 1803.

DEN STORE FINALE

Klokken 19 samles alle fremmødte til den store finale, hvor kokkene og supersmager Lisbeth Ankersen vil dele praktiske prøver på alt det du har lært, smagt og set ud.

PRIS OG PRAKTISK

Smagens Dag foregår i Madens Hus på Det Grønne Museum fra kl. 16 – 20.

Billetprisen er med alt ovenstående inkluderet. Billetten kan kun købes på dagen i museumsbutikken på Det Grønne Museum, og du skal altså ikke også betale i billetvinduet. Når du kommer gennem hovedindgangen, skal du holde til venstre, hvor du finder indgangen til Det Grønne Museum. Inden for døren her er museumsbutikken, som hjælper dig videre

Dato

Ons. d. 25. september 2019, kl. 16.

Pris

Entré: 75 kr

Tid

Dato:
onsdag 25. september 2019
Tidspunkt:
16:00 - 17:00

Sted

Det Grønne Museum
Randersvej 4, Gl. Estrup
Auning, 8963
+ Google Maps

Alle arrangementer