Danmarks Friluftskommune 2018
Friluftsrådet har netop offentliggjort kriterier og vilkår for at deltage i konkurrencen om at blive Danmarks Friluftskommune 2018. Denne gang skal kommunerne sætte fokus på, hvordan de børns og unges muligheder for naturoplevelser og friluftsliv.
Temaet for Danmarks Friluftskommune 2018 er ‘børn og unge’, og det er valgt, fordi friluftsliv for børn og unge er en mulighed for et aktivt liv, der øger sundhed og trivsel, introducerer børnene og de unge til foreningslivet og styrker deres læring og udvikling, samtidig med at de udvikler et forhold til naturen, der betyder at de fremover vil passe på den.
– Det er vigtigt, at alle børn og unge har viden om, forståelse for og oplevelser med natur og friluftsliv. Det arbejder vi meget med og det vil vi gerne invitere kommunerne til at tænke med på. Vi ved der sker en masse spændende og konkurrencen er med til at få det frem i lyset, siger Lars Mortensen, formand for Friluftsrådet.
At blive kåret som Danmarks Friluftskommune betyder, at vinderen af konkurrencen får hjælp fra Friluftsrådet til at markedsføre kommunen som Danmarks Friluftskommune 2018. Herudover får vinderen skilte til at stille op ved kommunegrænsen og på faciliteter, man får hjælp til at afholde events i forbindelse med kåringen og hjælp til en koordineret kommunikationsindsats til markedsføring af Danmarks Friluftskommune 2018.
Vinderen overtager titlen som Danmarks Friluftskommune efter Silkeborg Kommune, der løb af med sejren i 2017 foran 12 andre kommuner. Herudover vandt Esbjerg kommune “juryens særpris”.
Læs mere på hjemmesiden: www.friluftsraadet.dk/friluftskommune.
Kommentarer