Cykelklubber i Randers Kommune forener kræfterne: Vi går til cykling

Formand for Randers BMX, Mai Tolstrup, ved BMX-banen, der ligger ved Langvang i Nordbyen. Foto: Randers Kommune

Cykelklubberne i Randers er gået sammen for at gøre det sjovere at gå til cykling ved at skabe en legende og spændende cykelkultur for børn og voksne. Første initiativ er ‘Skoda BørneTour’, hvor alle børn og unge er inviteret til cykelløb for sjov på Østervold den 5. juni.

Man kan både gå til landevejscykling, BMX og mountainbike, men man kan også bruge cyklen som transportmiddel eller cykle ældre rundt på de såkaldte rickshaw-cykler. Uanset hvordan du bruger cyklen, så går du til cykling. Det er pointen i en kampagne, som alle cykelklubber i Randers står bag, der skal få endnu flere til at vælge cyklen.

Målet med den nye ‘forbrødring’ mellem cykelklubberne i Randers, der også bakkes op af Randers Kommune, er at få endnu flere randrusianere op på cyklen, både som motions- og transportform. Ifølge formanden for Randers BMX, skal det først og fremmest være sjovt at cykle, og det prøver klubberne at vise med deres fælles event Skoda BørneTour den 5. juni.

– Jeg glæder mig mest af alt til en dag, hvor vi forener de forskellige cykeldiscipliner og sammen viser vores sportsgren frem til det, jeg tror, bliver en vaskeægte cykelfestival. Min forhåbning er, at der kommer rigtig mange børn og unge på deres helt almindelige cykel og kører med på Østervold og på den måde kan vi forhåbentlig give dem en fantastisk cykeloplevelse, siger Mai Tolstrup, formand for Randers BMX.

Cyklistforbundet bakker op

Den lokale afdeling af Cyklistforbundet er ikke involveret i det nye tiltag fra cykelklubberne, men formanden, Jens Peter Hansen, glæder sig alligevel over initiativet.

– I Cyklistforbundet er vi begejstrede for et ethvert tiltag, der bidrager til at få flere til at cykle mere. Jeg glæder mig især over, at samarbejdet mellem klubberne og Bevæg dig for Livet Randers har fokus på cykelglæden og at samarbejdet favner både cykling som sport og som transport, siger han.

Klubberne skaber introforløb for nye medlemmer

Udover at arrangere BørneTour har klubberne givet håndslag på, at de hver især vil lave et introforløb for alle cykelinteresserede børn, så der ikke er nogen med cykeldrømme, der bliver glemt og tabt. Det skal nemlig være lige så nemt, som det er sjovt, at begynde at cykle. Introforløbene vil være forskelligt sammensat fra klub til klub, og man kan kontakte klubberne eller tale med dem til Skoda Børnetour for at høre mere.

Det er også forhåbningen, at indsatsen smitter af på de dalende cykeltal. Undersøgelser viser nemlig, at danske børn og unge cykler mindre til skole og generelt benytter cyklen mindre i hverdagen. En udvikling, der bekymrer projektlederen for Randers Kommunes projekt Bevæg dig for livet:

– Vi kan se i undersøgelser, at der er op til 20 procent færre børn og unge, der cykler til skole sammenlignet med tal fra 90’erne. Det er en bekymrende udvikling, som jeg håber, vi med forskellige initiativer som disse kan få vendt i fællesskab. Samarbejdet mellem cykelklubberne er meget sundt, og jeg håber, at flere cykelklubber i kommunen slutter sig til initiativerne, siger Jesper Jakobsen, projektleder for Randers Kommunes projekt ‘Bevæg dig for livet’.

Børn og unge i alderen fra 3 til 15 år kan være med i Skoda BørneTour på Østervold den 5. juni, læs mere og tildmeld dig på www.børnetour.dk

 

Kommentarer