Assentoft: Fadølsprojekt ved folkeskolen
Læserbrev af Kalle Nielsen, medlem af byrådsnetværket i Enhedslisten Randers
Projektet er beliggende på en af kommunens erhvervsservice anvist grund med Assentoftskolens grønne anlæg som direkte nabo, og grussti fra skolen direkte ned til projektet.
Assentoftskolen og andre naboer til matrikel nr.2CO modtog ultimo maj i år en naboorientering om landzoneansøgning til projekt Café Ice’tee med opførelse af “isbod/ishus”, minigolf, friluftsscene med mere. Af naboorienteringen fremgår aktiviteten “Isbod med lette retter og drikkevarer”.
Men Randers Kommune undlod at vedsende alle ansøgningens informationer i naboorienteringen. Bevidst eller ikke, så undlod kommunen at vedsende en projektpræsentation der opsummerer projektet kort med ordene: “Sagen i korte træk: Iscafé / minigolf / fadøl / scene til livemusik / og ikke mindst arbejde til de unge.”.
Kommunen undlod også at vedsende projektansøgningens eksempel på prisliste, hvor “drikkevarer” bliver specificeret til også at omfatte sodavand, fadøl og vin.
Naboorienteringen udelader andre ting nævnt i projektansøgningens vedhæftninger, som fx, at der er tale om:
– Hvis jeg får det op og køre har jeg lovet kommunen at efter første sæson tager jeg 15 ungarbejdere og 1-2 kontanthjælpsmodtagere i job. Iscaféen skal have åbent fem dage om ugen i tidsrummet 10.00 til 22.00. Perioden er fra Kristi himmelfart til september. I december måned er der salg af juletræer samt julemarked. 1 til 2 gange om måneden vil der være koncerter. Ligeledes vil der være friluftbanko. Storskærm med div. sportskampe.
Ovennævnte fremgår af materiale fremskaffet via aktindsigt, og supplerende spørgsmål til kommunen.
Efter min vurdering er det meget væsentlige informationer, som kommunen har undladt at orientere Assentoftskolen og andre naboer om. Umiddelbart vurderet, så bør naboorienteringen annulleres som ugyldig på grund af de udeladte oplysninger. Jeg vil orientere borgmester og kommunaldirektør direkte om udeladelsen.
Hvordan kommunens erhvervsservice kan anbefale en grund til brug for blandt andet sodavand-, vin- og fadøludskænkning klods op af en folkeskole – det er mildt sagt besynderligt.
Aktindsigternes materiale viser efter min vurdering, at erhvervsservice og planteam i sagen agerer professionelt og imødekommende i forhold til henvendelser fra borgere om projekthjælp, spørgsmål og aktindsigt.
Den uheldige grundanvisning kan skyldes, at projektansøgningen er mere vidtgående end beskrevet af projektejer igennem den indledende sagsbehandling gennem efteråret 2017. Først på møde i marts 2018 orienter projektejer tilsyneladende kommunen om projektets reelle omfang og indhold – og på det tidspunkt har erhvervsservice allerede anvist en grund på stade-lignende lejevilkår af arealet fastsat af Ejendomsservice.
Uanset dette, så burde naboer inklusive Assentoftskolen have fået information i naboorienteringen om fx alkohol-udskænkningen, forventede åbningstider og sæson. Med andre ord, så er det kritisabelt at give mangelfuld orientering om projektet i naboorienteringen om landzonetilladelse, og naboerne burde efter min mening som minimum gives en ny naboorientering.
Den åbenlyse løsning er dog, at kommunens erhvervsservice indgår i ny dialog med projektejer og finder en helt anden placering for den planlagte forlystelses- og erhvervsvirksomhed passende langt væk fra byens folkeskole og boligområder.
Kommentarer