Kultur

Unge gik Kok Amok på Tradium

Se billedserie Der blev gået til både stålet og panderne under Kok Amok dagene på Tradium. Billedserie: Jan Szwed.

Mandag og tirsdag havde Tradium her i vinterferien inviteret unge indenfor, så de kunne få lov at prøve kræfter med gastronomiens verden.

Projektet var døbt “Kok Amok”, og der blev gået til både stålet og panderne over de to dage i køkkenet.

– Mange unge er nysgerrige på at lave mad, og derfor vil vi gerne invitere dem indenfor, så de kan opleve gastronomi på højt niveau. De får lov til at arbejde i et professionelt køkken med faglærte medarbejdere og lave mad med gastronomisk afsæt. De får også lov til at bage flotte kager og lækre brød. Samtidig er viden om sundhed og råvarerne også vigtige, ligesom at kunne dække et flot bord”, fortæller Anja Poulsen, der er virksomhedskonsulent hos Tradium.

Under forløbet blev de udfordret på både tilberedning og valg af råvarer. Mandag skulle der bages flotte kager og lækre brød og tirsdag blev der arbejdet med grønsager, kød, fjerkræ og fisk. Her blev der naturligvis også gennemgået emner som hygiejne, sundhed og håndtering af råvarer.

Eleverne skulle også lære, hvordan man dækker et flot bord og laver fine anretninger.

På de to dages Kok Amok var der deltagere fra Hornbæk ,Thorsø, Tirsdalens skole og Forberedelsesskolen.

De unge mennesker var meget engagerede i opgaven og det var næsten umuligt at få dem til at holde pauser fortæller Anja Poulsen, der er virksomhedskonsulant på Tradium.

Hun kunne oplyse, at der vil blive lavet endnu en Kok Amok den 1. og 2. juli i år, hvor der bliver plads til elever fra 7-8-9-10 klasser. Tilmelding skal ske inden den 21 juni.

Kommentarer