Ungdomsinvasion i Randers og Langå sidst i maj
Bevæbnet med syv dødssynder og 49 unge fra syv europæiske lande invaderer Teaterskolen Kastali’a sidst i maj blandt andet Randers og Langå med gadeteaterforestillingen EUROINVASION – 7 Deadly Sins.
Med projektet EUROINVASION – 7 Deadly Sins, har Teaterskolen Kastali’a kastet sig ud i det største internationale projekt i teaterskolens historie. Projektet er et internationalt kunstnerisk ungdomsudvekslingsprojekt med deltagelse af 49 unge fra syv lande. Sidst i maj er teaterskolen vært for unge fra Grækenland, Irland, Litauen, Portugal, Slovenien, Tjekkiet og Danmark, der sammen skal spille gadeteaterforestillingen EURONVASION – 7 Deadly Sins. Hvert land har fået til opgave at gentænke en dødssynd, som så bliver en del af den samlede forestilling.
– Når vi har valgt at kaste os ud i et projekt af denne størrelse, er det fordi vi gerne vil give vores elever unik oplevelse og muligheden for at bygge venskaber på tværs af landegrænser, fortæller daglig leder af Teaterskolen Kastali’a Lisbeth Nielsen, der sammen med projektleder Anja Aabenhus står bag projektet.
En oplevelse for livet
– Med et projekt som dette giver vi de unge en oplevelse for livet, siger Barry McSkeane, der er professionel instruktør og leder for de irske unge, som deltager i projektet. Han fortsætter: – Alene det at de oplever, at nogle voksne gider at arrangerer denne oplevelse for dem er stort. Det kommer de til at værdsætte fremover.
Barry McSkeane, der for nyligt har turneret med Irlands National Ballet som produktionsleder, mener at et projekt som EUROINVASION – 7 Deadly Sins er med til at give de unge oplevelser, som de ellers ikke ville få.
– Projektet giver ikke bare de unge en stemme og en mulighed for at udtrykke sig, det giver dem også en multikulturel indsigt, som ikke er alle deres jævnaldrene forundt, siger han.
Venskaber på tværs af landegrænser
Gadeteaterforestillingen EUROINVASION – 7 Deadly Sins gentænker og nytænker De Syv Dødssynder. I arbejdet med forestillingen vil de unge komme til at reflektere og perspektivere til deres eget liv og kultur. Men det er ikke kun de store tanker, der tæller. Det er også de store venskaber.
– Jeg glæder mig til helt vildt til at få venner fra andre lande, fortæller 16-årige Filippa Kimose, der er en af de unge danske skuespillere, der deltager i projektet.
– Det er vigtigt at have forståelse for andre kulturer, og venskaber på tværs af landegrænser er med til at nedbryde fordomme og gøre verden mindre. Det ville være skønt at besøge en veninde i for eksempel Litauen eller en god ven i Grækenland. Jeg glæder mig så meget til at møde de udenlandske spillere, siger Filippa Kimose, der til dagligt er en del af Teaterskolen Kastali’as talent- og fordybelseshold.
Filippa Kimose og de øvrige unge skuespillere fra ind- og udland kan opleves 27. maj i Langå og Randers. Se det fulde program på www.teaterskolenkastalia.dk.
Kommentarer