Ålum

Tapas og foredrag: Caminoen, den kendte pilgrimsvandring

Se billedserie Psyko- og afspændingsterapeut Hanne Tempeldal. Privatfoto

Ålum forsamlingshus lægger endnu en gang op til et spændende arrangement: Spansk aften. Der serveres tapas og inviteres til et spændende foredrag.

Psyko- og afspændingsterapeut Hanne Tempeldal holder et spændende foredrag om Caminoen. Hun gik hele Caminoen i 2002 sammen med sin mand og igen – fordelt over to år, 2015/2016 – med mand og søn.

Modefænomen eller dyb indsigt?

Det er blevet vældig moderne at gå denne tur, så kom og hør en førstehåndsberetning om det at være ”pilgrim” på vandring. Hvorfor går man en pilgrimsvandring på cirka 800 kilometer tværs over Spanien?

Hvad får et menneske til at tage af sted i første omgang? Hvad driver værket og hvad får en til at
stå op, morgen efter morgen, efter at have sovet sammen med mange andre, helt ukendte mennesker? – Og endda i fælles sovesale på ydmyge herberg, med et formål: At gå.

Det er jo milevidt fra den tilværelse som de fleste lever. Mange, der har gået den tur taler om dybe indsigter og forandrede hverdage. Er det sandt? Hvad sker der i hovedet når benene går mange kilometer dag efter dag og der ikke er andet at lave?

Hvem er man før man starter og hvem er man, når man kommer hjem. Hvad forandrer en? Og ikke mindst hvad kan man opleve på sådan en tur.

Stærke familiebånd

Hanne vil løfte sløret for, hvad det gjorde for hende. Hun fortæller om sine egne dybe indsigter, om hvordan det udviklede forholdet mellem hende og hendes søn og mand og om hvordan det styrkede deres familiebånd.

Netop den sidste tur, sammen med mand og barn, var fantastisk og også dramatisk. Det, at vores stærke søn vandrede med – det var noget at det største. At gå der og pludselig mærke Williams fine hånd der tog min, det var stort at mærke samhørigheden.

Og så var der glæden og stoltheden over at vise William en anden verden – hvor folk tør komme tæt på hinanden og jeg er glad for at vi havde mulighed for at give ham en oplevelse ud over det sædvanlige.

Den tur sluttede uventet og meget anderledes end forventet – hvorfor og hvordan, det kan du høre på foredraget.

Vandring som terapi

Hanne går også dybt ind i, hvordan det at gå – noget så nemt, enkelt og naturligt – kan bruges terapeutisk og fortæller hvordan hun selv i en periode med meget stress, vandrede Mors rundt alene.

Det bliver forklaret lige så enkelt, som det at gå er. Vandringen giver os mulighed for at komme ud af hovedet og ned i kroppen og benene. Når vi har gået en rum tid, slår hjernen fra og vi går fra at bekymre os og være i sindets labyrinter, til at blive ”mindful tilstede” i kroppen.

Åndedrættet kører, hjertet pumper, fødderne, der tager næste skridt og vi er pludselig i ”et nu”, som er helt fantastisk.

Hanne driver firmaet Turtlespeed – hvor hun laver krops- og psykoterapi og underviser i fri bevægelse med psykologiske temaer. Hun arrangerer mindre vandreture på Mors og i Skotland og hun er desuden vært for andre undervisere i samme genrer. Hanne har også en kreativ åre som ud over eget maleri giver sig udtryk i afholdelse af Mosaikkurser.

Ålum og Omegns Beboerforening glæder sig til igen at fylde forsamlingshuset med interesserede tilhørere til en hyggelig og spændende aften. Det foregår mandag den 19. marts klokken 18.

Kommentarer