Randers By

Store arrangementer i rivende medvind på Kallehavegaard Rideklub

Kallehavegaard Rideklub gør et godt stykke arbejde når det kommer til rekruttering af frivillige og afholdelsen af store ridestævner. Arkivfoto

For blot en måned siden afviklede Kallehavegaard Rideklub ved Randers et internationalt stævne i military. Her fik de stor ros og allerede i weekenden stod de klar med endnu et stævne. Et C-stævne for heste og ponyer i spring.

Ridesporten går igennem en hård fase, hvor medlemmerne bliver færre og økonomien er svær at få til at hænge sammen. De store arrangementer, som Kallehavegaard har haft success med at afholde afvikler derfor ikke sig selv. Klubben er heldige at mange frivillige giver en hjælpende hånd, som alle kan deres kram, da der er brug for mange forskellige kompetencer. Alt fra IT, stort kørekort, service, håndværk, planlægning og koordinering.

Både deltagere og besøgende under military stævnet forrige måned roste klubben for deres store indsats. Stævnet var det første military stævne på Jysk grund i mere end 10 år.

Kallehavegaard har efterhånden en del erfaring i afholdelsen af større stævner, men derfor er det nu stadig en udfordring at finde alle de fornødne, alsidige hjælpere. Everhorse har spurgt Ditte Bach Sørensen, medlem af stævneudvalget på Kallehavegaard Rideklub, hvordan de skaffer de helt rigtige hjælpere, når man nu ike betaler dem:

 

– Helt grundlæggende er det jo den evige udfordring. Ikke bare for os, men for alle klubber, forklarer Ditte Bach Sørensen.

Klubber landet over har ofte svært ved at finde frivillige til banepersonale, hjælp til cafeteria og grill, skrivere, hjælpere til sekretariatet, for ikke at nævne de mennesker der er ansvarlige for oprydning og rengøring af toiletter.

– Vi ser flere og flere steder at klubberne og arrangørerne hyrer hjælp ind udefra. Blot for at være i stand til at indfri rytternes forventninger. Og det er en bekymrende udvikling. Personligt syntes jeg det er enormt positivt, at der er kommet mere fokus på, at rytterne skal føle sig velkomne, og vi skal yde en service. Den udvikling har været tiltrængt, men det er samtidigt vigtigt at rytterne husker, at mange timers arbejde ligger til grund for, at de kan komme med deres hest og ride en klasse, fortæller Ditte Bach Sørensen til Everhorse

 

 

Et godt forbillede

Ditte Bach Sørensen fortæller at hun gennem de sidste mange år har haft en fantastisk rollemodel i Ane Lundemose Andersen, som var både ejer af Kallehavegaard og en kendt figur indenfor ridesporten. Hendes engagement smittede af og den tilgang arbejder de videre efter Ane døde i 2016 efter længere tids sygdom.

– For mig, og for mange andre af de “frivillige kollegaer”, er stævneplanlægningen og afviklingen nok gået hen og blevet en livsstil. Ligesom ridning for mange er en livsstil. Det tror jeg er årsagen til, at vi på Kallehavegaard bliver ved, og stadig kan følge med udviklingen og afholde de større stævner, slutter Ditte Bach Sørensen overfor Everhorse.

Kommentarer