Støtte til det gode seniorliv
En gang om måneden sidder Line, Inge eller Solvej klar på Lindevænget til at rådgive ældre borgere om det gode seniorliv. Hvis du selv eller en af dine pårørende oplever udfordringer som for eksempel ensomhed, utryghed ved fysiske aktiviteter eller mangel på netværk, så er der hjælp at hente hos Randers Kommunes forebyggende medarbejdere.
Jo mindre man kommer ud af sin dør, jo mindre bruger man sin krop og sin hjerne. Det er særligt et problem for ældre borgere, der ofte har brug for fysiske og sociale aktiviteter for at fremme både fysisk og mental sundhed.
– Det kan blive en ond spiral, hvor man får flere fysiske skavanker og måske bliver trist og ensom. Vi rådgiver ud fra den enkeltes situation, og vi kan blandt andet fortælle om frivillige og kommunale tilbud, der kan være til gavn for borgeren – fortæller Solvej B. Carstens, forebyggende medarbejder i Randers Kommune.
Der er åben rådgivning den første tirsdag i måneden fra kl. 13.00 – 15.00. Tilbuddet gælder alle borgere over 65 år, og man er velkommen til at tage en pårørende med.
– Vi håber, at rigtig mange vil benytte sig af tilbuddet. Ofte er det sådan, at dem, der har mest brug for hjælp, er dem, det er sværest for os at komme i kontakt med. Derfor vil vi også opfordre til, at man hjælper ældre borgere til at komme af sted, hvis man har kendskab til nogen, der kan have gavn af det – siger Solvej B. Carstens.
Den åbne rådgivning finder sted i Sundhedsklinikken på Ældrecenteret Lindevænget, Vestergade 62, 8900 Randers. Samtalen er individuel og kan for eksempel handle om, hvordan man kan tackle eventuelle udfordringer i hverdagen så som:
· Det sociale liv, f.eks. netværk og aktiviteter
· Det mentale liv, f.eks. humør og ensomhed
· Fysisk aktivitet
· Tanker om fremtiden
· Kost, rygning og alkohol
Kommentarer