Status på affaldssortering: Stor tilfredshed og kun få problemer
Affaldschef Jørgen Niemann er en rigtig glad mand. Sorteringen af husholdningernes affald i organisk affald og restaffald er i top, og det samme er borgernes tilfredshed med ordningen,
Indtil videre er affaldsordningen udbredt i den del af Randers Kommune, der er omfattet af postnumrene i Langå og Ulstrup – altså 8930, 8940 og 8960.
– Tilbagemeldingen fra Komtek i Holsted, som modtager vores organiske affald, lyder, at vi i Randers er rigtig gode til at sortere, fortæller affaldschef Jørgen Niemann.
Han glæder sig over, at kommunens borgere har taget godt imod ordningen, selvom det kræver en ekstra indsats af husstandene at skulle sortere:
En rundringning til i alt 500 borgere under postnumrene i Langå/Ulstrup viser, at hele 85-90 procent af borgere er tilfredse eller meget tilfredse med ordningen.
– Det er cirka samme procentandel, som finder det vigtigt eller meget vigtigt, at vi sorterer vores affald. Det svarer også nøje til den andel, som ikke finder det svært at sortere affaldet, konstaterer Jørgen Niemann.
Problemer med lugt og fluer
– Skal vi lede efter slangen i Paradiset, så har nogle borgere i løbet af sommeren oplevet, at der har været fluer og maddiker i deres organiske affald. Det skyldes formentlig, at der er gået hul på poserne, eller at de ikke har været lukket helt til, siger Jørgen Niemann og fortsætter:
– Hvis skraldespanden samtidig har stået i solen og ikke på skyggesiden af huset, skal der ikke meget til at forestille sig, hvad det har kunnet give af gener med både fluer og lugt, hvis man har tømning hver 14. dag.
Affald Randers har forsøgsvis at indkøbe produkter, som sammen med gode råd til at bekæmpe fluer, maddiker og lugt, vil kunne rekvireres af borgere og familier, som har problemerne inde på livet. Dette mod at man melder tilbage med erfaringer med anvendelse af produkterne.
Indsamlingen af organisk affald i Randers kommune har gennem 2016 været støt stigende
Fakta:
– At hver borger i gennemsnit producerer 70-84 kg organisk affald pr. år.
– At det koster kommunens borgere over 450 kr. pr. ton at få brændt det, vi før kaldte dagrenovation.
Kommentarer