Sansehave, insekthoteller og dans
I hele uge 36 har mellemtrinnet på Bjerregrav Skole arbejdet med FN’s verdensmål. Fredag fik forældrene lov til at se, hvad børnene har lært.
Bæredygtig energi og bæredygtige byer og lokalsamfund. Det er, hvad der har stået på skoleskemaet for 4.a, 5.a og 6.a på Bjerregrav Skole den sidste uge. De tre klasser har nemlig arbejdet med to af FN’s 17 verdensmål – nummer 7: bæredygtig energi og nummer 11: bæredygtige byer og lokalsamfund.
4. klasse har arbejdet med bæredygtig energi, og i den forbindelse har de haft besøg af danseren Joy Anna Hall, der har lært børnene om energi med en kunstnerisk vinkel. Sammen har 4.a og den professionelle kunstner skabt et dansende kunstværk, der både handler om energien mellem mennesker og om elevernes besøg på Naturcenter Randers, hvor de har lært om vindenergi, vandenergi, energi fra træ og solenergi. Den viden har de brugt til at lave installation, bagtæppe, kulisse og plancher til dansen.
Dansen og kulisserne fik 4.a fredag lov til at vise frem for deres forældre og resten af skolen.
5.a og 6.a arbejdede med verdensmål nummer 11, der handler om bæredygtige byer og lokalsamfund. De har også fået hjælp fra Naturcenter Randers. Med hjælp fra fire naturvejledere har eleverne brugt en dag på at lave insekthoteller.
Samspil mellem kunst, natur og verdensmål
Insekthoteller er ikke det eneste som de to klasser har bygget i deres temauge. De har også arbejdet på at lave en sansehave foran skolen. Det har de bygget under overskriften “At være og at sanse – vind, vand og fællesskab”. De fik også fredag lov til at vise det frem, som de har arbejdet med.
Eleverne på Bjerregrav Skole har arbejdet med verdensmålene som en del af Projekt Nordlys, der sætter fokus på forståelse og udbredelse af samarbejdet mellem kunst, kultur, natur og verdensmål.
– Vi har valgt, at mellemtrinnets elever skal deltage i Projekt Nordlys, fordi det giver dem mulighed for at have en spændende temauge med tværfaglige aktiviteter sammen med kendte lærere, naturvejledere og udøvende kunstnere. Formålet er, at eleverne oplever et samspil mellem kunst, natur og verdensmål, og at øge bevidstheden om bæredygtighed og grøn energi – siger viceskolelederen på Bjerregrav Skole, Marianne Larsen.
Deltagelse i Projekt Nordlys sker i forbindelse med, at Randers Kommunes byråd har vedtaget, at kommunen vil gå foran og bidrage til at udbrede de 17 verdensmål i samarbejde med offentlige institutioner, borgere, organisationer og erhvervsliv. Derfor har kommunen også arrangeret Verdensmålsfestival, som finder sted den 28. maj 2021.
Kommentarer