Rekordmange unge optaget på VIA i Randers
Igen i år kan VIA University College melde om stor interesse for at studere i Randers. I alt kan 258 unge se frem til at læse til enten sygeplejerske, pædagog eller psykomotorisk terapeut på Campus Randers efter sommerferien. Hertil kommer efter al sandsynlighed et nyt hold lærerstuderende, som skal læse på en nyoprettet uddannelsesstation på VIA i Randers. Pædagoguddannelsen på VIA i Grenå kan også melde om fuldt hus.
I nat fik tusindvis af håbefulde ansøgere besked om, hvorvidt de er optaget på en videregående uddannelse eller ej. Og her markerer Randers sig endnu en gang som en særdeles populær studieby. Det står klart, efter VIA har fordelt dette års 258 studiepladser i Randers. Uddannelserne på Campus Randers fik i år samlet 1.302 ansøgninger.
Der er således fuldt optag på sygplejerskeuddannelsen med 91 studerende, pædagoguddannelsen med 118 studerende og uddannelsen til psykomotorisk terapeut med 49 studerende. Dertil kommer et nyt hold lærerstuderende, hvor en del studerende allerede har tilkendegivet, at de ønsker at studere i Randers. Dermed tyder alt i sol, måne og stjerne på, at uddannelsesstationen i Randers for læreruddannelsen kan gå i luften i august som planlagt.
Pædagoguddannelsen i Grenå, som rent organisatorisk også er en del af VIAs Campus Randers, oplever også fremgang. Her starter 32 studerende efter sommerferien.
– Vi er meget glade for, at der nu for tiende år i træk har været en meget stor søgning til VIAs over 40 forskellige videregående uddannelser i Region Midtjylland. I år har vi modtaget i alt 19.331 ansøgninger, hvilket er mere end tre gange så mange, som vi kan optage på VIAs uddannelser, siger professionshøjskoledirektør Kirsten Bundgaard fra VIA University College,
Den store popularitet betyder, at gennemsnittet for at blive optaget gennem kvote 1 i Randers er steget i forhold til sidste år – fra 6,9 til 7,4 på sygeplejerskeuddannelsen og fra 5,7 til 5,9 på pædagoguddannelsen.
Flere får mulighed for at læse til lærer og pædagog
Pædagoguddannelsen på VIA i Randers kan i år melde om fremgang i både antallet af ansøgere og antallet af optagne studerende. Det skyldes blandt andet, at VIA i år har fået lov til at oprette ekstra studiepladser for at imødekomme de lokale behov for kvalificeret arbejdskraft.
Som noget nyt forventer VIA også at optage et hold lærerstuderende på en ny såkaldt uddannelsesstation i Randers. Uddannelsesstationen hører under læreruddannelsen i Nørre Nissum, hvor de studerende skal søge ind. Herefter kan de tilkendegive, hvor de ønsker at studere. Derfor er det endnu ikke muligt at sige, hvor mange studerende, der starter på læreruddannelsen i Randers efter sommerferien.
Stadig ledige studiepladser
Skulle man være så uheldig ikke at være blevet tilbudt optagelse, så er der stadig ledige pladser på VIAs uddannelser i andre byer. Det gælder blandt andet læreruddannelsen i Silkeborg og Skive samt pædagog- og sygeplejerskeuddannelsen i Holstebro. Der er ligeledes ledige pladser på sygeplejerskeuddannelsen i Viborg. På VIAs hjemmeside kan man se den samlede oversigt over ledige pladser.
– Hvis man ønsker en af de ledige studiepladser, anbefaler vi at være hurtig på aftrækkeren. Studievejledere sidder klar til at behandle de ansøgninger, der kommer ind de kommende uger og frem til studiestart i august-september, siger Kirsten Bundgaard.
– Vi ser hvert år masser af eksempler på, at man sagtens kan blive rigtig glad for et studie, der ikke i udgangspunktet var det foretrukne. Derfor vil jeg kraftigt anbefale de unge, der har fået afslag på deres ansøgning i første omgang, at være åbne over for alternative muligheder og søge ind på en uddannelse med ledige studiepladser, siger hun.
I alt er 5.810 ansøgere blevet tilbudt en plads på en af VIAs over 40 forskellige uddannelser i Region Midtjylland. For ansøgere, der har brug for at blive mere afklarede for at træffe et studievalg, er der mulighed for at kontakte VIAs studievejledere eller finde inspiration på bloggen dinstudievej.dk. Hvert år har professionshøjskolen et efteroptag på flere hundrede studerende.
Kommentarer