På Håndværksmuseet er påsken sjov og kreativ
Fuglefoderkrog af jern. Perlepyntede hårelastikker. Børste med ægte hestehår. Det er nogle af de sjove og hyggelige aktiviteter, som børn i skolealderen kan prøve kræfter med på Håndværksmuseet tirsdag i påskeferien. De frivillige håndværkere er nemlig efter coronaepidemien igen på banen og stiller op som hjælpere, når der skal smedes, males, flettes og trykkes.
Påsken står for døren, skolerne holder lukket, og børnene keder sig indimellem. På Håndværksmuseet kan de komme langt væk fra truende kedsomhed og blinkende skærme og være kreative et par timer.
”Det er både sundt og lærerigt, og de fleste af aktiviteterne i år har faktisk noget med påsken og foråret at gøre, ” siger daglig leder på Håndværksmuseet, Inger Marie Hyldgård.
”At lave påskepynt er både en hyggelig familieaktivitet og en gammel tradition. Så når børnene nu laver forskellige påskepynteting, så har deres bedsteforældre, oldeforældre, tipoldeforældre sikkert lavet noget lignende for 50 eller 100 år siden! ”
De bedste hjælpere
De frivillige håndværkere har smøget ærmerne op og glæder sig til at hjælpe børnene med gode råd og praktisk vejledning.
Hos smeden kan de lave en fuglefoderkrog, som selvfølgelig også kan bruges til at hænge andet på. Guldsmeden har åbnet sit værksted, og her kan børnene lave et fint halssmykke.
I frisørsalonen kan børnene dels lære at sætte hår, dels lave hårelastikker med perlepynt i påskefarver.
Og så er sivfletteren og tømrerne gået sammen om at hjælpe børnene med at fremstille en lille posetaske med flettet sivhank.
Pap, maling, skind og hestehår
Hos bogtrykkeren er der tryksværte og højt humør, og her kan børnene trykke deres eget kort. Børn, der besøger malerværkstedet, kan dekorere fine påskeæg, og handskesyersken har fundet det bløde skind frem, så børnene denne påske kan lave nøgleringe med lædervedhæng.
Som noget nyt kan børnene i år lave en lille børste med ægte hestehår hos børstenbinderen.
Små børn på skattejagt
Inger Marie Hyldgård fra Håndværksmuseet anbefaler, at børn, der deltager i de kreative påskeaktiviteter er i skolealderen.
”Er børnene yngre, kniber det for dem at mestre den finmotorik, der skal til for at kunne klare opgaverne, ” forklarer hun.
”For de mindste børn byder vi på en sjov lille skattejagt, som de kan hygge sig med, mens storebror eller -søster er kreative!”
Info
- Ferieaktivitet: Lav kreative påsketing og håndværk, tirsdag den 12. april 2022 kl. 12 – 16
- Håndværksmuseet, Lille Rosengård 16 i Randers
- Gratis
Kommentarer