Erhverv

Nyt samarbejde giver 18 unge en ny chance

Via Jobservice Danmark har Jobcenter Randers Erhverv i tæt samarbejde med Falck fundet 18 kandidater, der 1. november 2016 kunne starte op på deres nye uddannelse efter alle at have bestået en fysisk og en boglig test på Falcks uddannelsescenter på Langvang i Randers i oktober.

Jobcenter Randers Erhverv har i samarbejde med Falck skræddersyet et landsdækkende uddannelsesforløb til assistanceredder. Uddannelsen henvender sig til unge, der af forskellige årsager har en vanskeligere vej ud på arbejdsmarkedet. 18 nøje udvalgte unge påbegyndte uddannelsen den 1. november 2016.

Det tager små to år at blive uddannet til assistanceredder hos Falck, og det er første gang, at udvælgelsen af de unge foregår i et samarbejde mellem Falck og Jobservice Danmark, der har udpeget Jobcenter Randers Erhverv som tovholder på rekrutteringsprocessen.

– Det har været et rigtig godt samarbejde, som Falck har været rigtig glad for. Vi har følt os trygge og i gode hænder. Denne gang er rekrutteringsprocessen gået langt hurtigere end sidst takket være samarbejdet med både Jobservice Danmark og Jobcenter Randers Erhverv, siger Peter Kristiansen, projektleder hos Falck.

Jobcenter Randers Erhverv er glade

Jobcenter Randers Erhverv er glad for at have fået opgaven:

– Det har været en spændende opgave at få lov at koncentrere sig om en målgruppe, der ellers kan have svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Vi er udelukkende gået efter unge mellem 18 og 25 år med særlige behov og forudsætninger, siger Maria Hulvej, virksomhedskonsulent hos Jobcenter Randers Erhverv.

Som tovholder har hendes opgave været at opbygge et godt samarbejde med landets jobcentre og andre aktører i den fælles søgen efter de 18 unge, der i slutningen af 2016 påbegyndte uddannelsen hos Falck.

– Det har været meget lærerigt at stå som tovholder. Vi har arbejdet sammen med Falck i mange år, men det er første gang, vi samarbejder på denne måde, og i kraft af dette landsdækkende projekt er vi også herfra blevet skarpere på at få enderne til at mødes, fortsætter hun.

Falck tager socialt ansvar

Det har altid været en implicit del af Falcks målsætning at have fokus på at tage et socialt ansvar. Assistanceredderuddannelsen er heller ikke det eneste sted, Falck sætter ind overfor de unge med særlige behov.

– Falck har forpligtet sig til at løfte samfundsbyrden i forhold til at gøre en forskel for dem, der befinder sig lidt udenfor arbejdsmarkedet. I dette projekt rekrutterer man eksempelvis kun unge mellem 18 og 25 år, der ikke står først for, når det kommer til at skabe sig en succesfyldt karriere, forklarer Peter Kristiansen og fortsætter:

– Det kan være, den unge oplever boglige udfordringer, men det kan også være helt andre faktorer, der spiller ind i forhold til ikke at have fundet sin rette hylde, siger Peter Kristiansen.

For Falck har rummelighed på arbejdspladsen ellers aldrig været noget, man har skiltet med udadtil.

– For os er det en selvfølge at tage et socialt ansvar. Nu vil vi gerne fortælle historien her for at tænde et lys i andre virksomheder, så vi sammen kan løfte en samfundsopgave og hjælpe de unge ledige på kanten af arbejdsmarkedet imod et job, forklarer Peter.

Ingen bliver ladt i stikken

Assistanceredderuddannelsen er en offentlig uddannelsen, der på det faglige plan foregår i Esbjerg og på det praktiske foregår på Falckstationerne rundt om i landet. På hver station er der en uddannet mentor, der tager sig af den unge. Og der er derfor 1-1 støtte i det omfang, den unge har behov for det.

– Den unge bliver ikke valgt fra, hvis der skulle være noget, der ikke går godt. I stedet får de hjælp fra skolen eller mentorer, der er tilknyttet. Det eneste, der egentlig kan sætte en grænse for, at man gennemfører uddannelsen er fysikken, eller hvis det basale virkelig er skidt i en sådan grad, at der ikke kan stilles noget op. Men det oplever vi heldigvis ikke særlig ofte. slutter Peter Kristiansen.

På det sidste hold blev 14 ud af de 18 efterfølgende ansat. Falck opstarter kun hold, når det er set, at der er et reelt behov.

Kommentarer