Nye rammer om samfundets svageste
Mandag den 22. maj havde Ladegården – Randers Kommunes permanente botilbud til særligt socialt udsatte – indvielse af 16 ny-ombyggede boliger på Marienborgvej 8.
Forstander Jan Hass bød velkommen, hvorefter indvielsen blev markeret med taler ved bestyrelsesformand Vibeke Lyngbye, formand for Socialudvalget i Randers Kommune Louise Høeg og generalsekretær i KFUM’s Sociale Arbejde Morten Skov Mogensen. Efterfølgende var der rundvisning på Ladegården og fremvisning af en af de renoverede lejligheder.
Fra talerne lød der ros til bygherre, arkitekt og ingeniør for et konstruktivt samarbejde om et flot byggeri, der har overholdt såvel tidsfrister som økonomi. Morten Skov Mogensen fra KFUM’s Sociale Arbejde havde endvidere ros til Randers Kommune.
– Et samfund skal kendes på, hvordan det behandler sine svageste. Her er rammer som mennesket fortjener. Tillykke til Randers Kommune for at ville det, siger Morten Skov Mogensen.
Ladegården er en selvejende institution tilknyttet landsforeningen KFUM’s Sociale Arbejde. Ladegården har en lang forhistorie i Randers. Det hele begyndte i 1976 som det beskyttede pensionat Fjordgården i Søren Møllersgade. Siden 1995 har adressen heddet Marienborgvej 8.
Ladegården er et alternativt bo- og aktivitetstilbud for mennesker, der er belastet af et aktivt misbrug af stoffer og alkohol. Mennesker, der efter mange år med misbrug har mistet erhvervsevnen, evnen til at klare sig selv i eget hjem og som heller ikke kan bo på et almindelig plejehjem. Mennesker, hvor det vurderes, at alle muligheder for behandling med henblik på afvænning er udtømte.
Ladegården optager mennesker både fra Randers kommune og fra andre kommuner. Ladegården råder over 27 selvstændige boliger. På nuværende tidspunkt er der 26 beboere.
Kommentarer