Er Nye Borgerlige allerede i Randers Byråd?
Læserbrev af Pia Nyholm og Kenneth Troelsen, forhenværende bestyrelsesmedlemmer i Dansk Folkepartis lokalforening i Randers.
Umiddelbart kan det godt se sådan ud. Randers Byråd har tre medlemmer af Dansk folkeparti siddende, der er “kommunens mænd” på stort set alle socialpolitiske områder. Som lokale bestyrelsesmedlemmer forsøgte vi at minde byrådsgruppen om Dansk Folkepartis socialpolitik, uden andet resultat end at blive kategoriseret som langt ude på venstrefløjen og usamarbejdsvillige. Sidst udmeldt i en medlems-mail, byrådsgruppen har komponeret og udsendt i den tilbageværende bestyrelses navn.
Byrådsgruppen kalder sig selv for ansvarlige politikere, og alligevel er de gået med til at:
– Skære ned på BPA-ordning (borgerstyret personlig assistent), således at handicappede ikke længere kan få hjælp til at lave mad.
– Støtte op om kommunens påfund om, at svage ældre, syge og handicappede kommer til at betale for installation af hjælpemidler i egen bolig over huslejen i det nye fremtidens plejehjem. Selvom ældresagen har været ude og sige, at det er både urimeligt og ikke moralsk rimeligt. Link: http://blboligen.dk/artikler/artikler/2016/august/svage-aeldre-og-demente-maa-selv-betale-for-plejeudstyr/
I de fleste tilfælde har byrådsgruppen kunnet være tungen på vægtskålen til at forbedre både ældres og handicappedes hverdag. Men de har i stedet kynisk valgt at gå med på en asocial socialpolitik. En politik, som blandt andet mistænker enhver, der har brug for hjælp, for at ville snyde og bedrage. Med det ene mål for øje at spare kommunen for udgifter.
– De har ofte udvist foragt for kontanthjælpsmodtagere uden at skele til, hvorfor de er på kontanthjælp, om det skyldes sygdom eller dovenskab. Har kontanthjælpsmodtageren problemer med at få pengene til at slå til til medicin eller husleje, kan de jo bare arbejde.
– De mener, at syge selv er skyld i deres sygdom, fordi de har en usund livsstil, og at de bare skal ta’ sig sammen.
Konsekvent har de nægtet, at der findes anden politik end den indvandrerkritiske i Dansk Folkeparti og er kun i stand til at forarges og reagere på dette grundlag. Egentlige løsningsforslag, andet end at “de skal ud”, har de, set i bakspejlet, åbenbart ikke politiske redskaber til.
Med andre ord, så behøver Nye Borgerlige ikke stille op til KV17 i Randers, de er der allerede, medmindre medlemmer og vælgere gennemskuer dem.
Kan du lide, hvad du læser? Så gå ind på Facebook og “synes godt om” Randers Netavis her
Kommentarer