Nydanske kvinder får diplom på kvindernes kampdag
15 kvinder i Randers har gennemført et forløb, som har forbedret deres chancer på arbejdsmarkedet – og flere har fået job. Det sker gennem virksomhedspraktikker og indføring i danske samfundsnormer.
Den 8. marts er kvindernes kampdag, og nydanske kvinder nævnes ofte som nogle af dem, der særskilt kunne have gavn af ligestillingskampen. I Randers Kommunes integrationsafdeling, Job & Integration, har man sat handling bag ordene og tilbudt en gruppe ledige nydanske kvinder et forløb, som bringer dem tættere på arbejdsmarkedet.
I rammerne af kvindernes kampdag fik kvinderne tildelt diplomer, og deres resultater blev fejret. Direktør for Social & Arbejdsmarked, Helene Bækmark, ønskede kvinderne tillykke:
– Det er en fornøjelse at være her, og jeg er glad for at kunne være med til at fejre jeres succes. Jeg ved, at det betyder meget for medarbejderne, når borgere går i arbejde eller på anden vis rykker sig. Men det er også vigtigt for mig, at vi tilbyder kvinder et forløb, som giver dem mere selvtillid, netværk, sprogkundskaber og et bedre kendskab til arbejdsmarkedet, udtalte Helene Bækmark.
Bedre kontakt til lokale virksomheder
Igennem forløbet har kvinderne været på besøg hos lokale virksomheder samt fået undervisning i livmestring i en dansk kontekst, herunder danske samfunds-, familie- og kønsrolle-normer. De har lært at fokusere på deres styrker og kompetencer og at kunne italesætte dem og tænke dem ind i varetagelsen af et arbejde.
Forløbet foregår på en række virksomheder i Randers, som har stillet lokaler til rådighed for kvinderne og deres undervisere, og der har også været møder og rundvisninger med andre virksomheder. Heriblandt Pharma-Tech, Danish Crown, Vink Plast A/S, Vpk Packaging, ISS og Plejehjem Landsbyen Møllevang.
– De af vores borgere, som er kvinder med flygtningebaggrund, har sommetider lang vej til arbejdsmarkedet og helt andre forudsætninger for at indgå i arbejdsmarkedet. Derfor er der mange skridt for dem for at nå ud og blive en fuldbyrdet erhvervsaktiv borger. Disse skridt får de lov at tage på det her forløb, siger Liv Holm Andersen, leder af Job & Integration.
Resultaterne af forløbet er indtil videre, at tre kvinder har fået job, én er gået i IGU (Integrationsgrunduddannelse) i en virksomhed og fire er i praktik. Én fik også tilbudt et job hos Randers FC, hvor diplomoverrækkelsen blev afholdt.
En af de kvinder, som har fundet job i forløbet, er Shqipdona Ramadari, som har rødder i Kosovo og har fået en stilling hos Dronningborg Plejehjem, hvor hun arbejder som vikar mindst 25 timer om ugen.
– Det betyder meget, at jeg også kan bidrage, og jeg er glad for at være i job. Forløbet har været med til at styrke min tro på, at min fremtid er på arbejdsmarkedet. Det har været en god mulighed for at blive mere selvsikker og samtidig møde mange virksomheder, siger Shqipdona Ramadari.
Forløbet er arrangeret af Fonden for Sociale Investeringer, der arbejder videre efter diplomoverrækkelsen for at så mange kvinder som muligt lander et job.
Kommentarer