Kultur

Michelin-restaurant rykker til Cold Hand Winery i højsommeren

Arkivfoto

Fra den 11. juli til og med den 3. august rykker to gourmetrestauranter til frugtvineriet Cold Hand Winery i Læsten og åbner sommerrestaurant i vineriets unikke rammer.

Torsdage, fredage og lørdage i uge 28-31 kan man nyde frokostretter og aftenretter tilberedt af Michelin-restauranten ”Domestic” og gourmetrestauranten ”Hærværk”, der begge er kendte for deres eminente brug af friske, lokale råvarer.

– Vi glæder os rigtig meget til at holde sommerrestaurant hos Cold Hand Winery. Det er en årlig tilbagevendende tradition for os at pakke køkkengrej og tjenerudstyr og flytte ud af byen og ud i nogen mere landlige og idylliske omgivelser. Og her et ægte dansk vineri da helt oplagt. Det bliver ikke ”Michelin-fint” med tjenere i stift hvidt tøj. Det bliver mere casual og autentisk med fokus på gode lokale råvarer,” siger Christian Neve, medejer og tjener på Domestic.
Det hele kommer til at udspille sig i vineriets nye udendørs oplevelsescenter ”On Fire”, hvor gæsterne skal sidde til bords i store vintønder og ved enorme langborde overdækket af et stort sejl. Grill, bål og røg udgør en væsentlig del af tilberedningen i centrets lækre udekøkken. Her kan gæsterne følge med, når de dygtige kokke tryller med råvarerne. Hvis vejret viser sig fra den dårlige side, rykkes der ind i vineriets hyggelige smagelokale.
Stifter og ejer af Cold Hand Winery, Jens Skovgaard Pedersen, glæder sig også til at tjenere og kokke flytter til vineriet i højsommeren.

– Vi gør jo en del ud af at fortælle, at ”On Fire” ikke er en restaurant. Og det er det heller ikke i traditionel forstand. Men i højsommeren vil der være en pop-up restaurant faciliteret af Domestic og Hærværk, som vi i forvejen har et godt samarbejde med. Her kan man få frokostretter og aftenretter på et højt gastronomisk niveau til en virkelig rimelig pris. Og vores frugtvin vil selvfølgelig også blive serveret. Vi gør det især for at få formidlet frugtvin og få vinene kædet sammen med god nordisk gastronomi. Vi håber, at områdets mange lokale vil nyde godt af denne unikke mulighed og lægge vejen forbi vineriet i løbet af sommeren – fortæller Jens Skovgaard Pedersen.

Restauranten åbner torsdag d. 11. juli og har til og med d. 3. august åbent torsdage, fredage og lørdage. Ønsker man at læse mere om sommerrestauranten, bestille bord mv. kan det gøres på:
Sommmerrestaurant.dk

Kommentarer