“Der er kommet mange nye ledige fleksjobbere i år, fordi flere brancher har været ramt af nedlukninger og restriktioner. Set i det lys er det meget positivt, at det er lykkedes Randers Jobcenter at guide ledige fleksjobbere i retning af nye jobmuligheder og at holde ansættelsesniveauet oppe. Det er en vigtig indsats, for vi ved, at det har stor betydning for fleksjobbere, at have at arbejde,” fortæller Ellen Petersen, formand for Beskæftigelsesudvalget.
Fleksgruppen i Randers Jobcenter har gennem Covid19 haft styrket fokus på at pege på nye beskæftigelsesmuligheder til ledige fleksjobbere – det vil sige borgere, hvis arbejdsevne er varigt nedsat.
“Under Covid19 har virksomhedernes rekrutteringsbehov ændret markant kurs, og vi har set, at nye jobmuligheder er opstået. Det gælder blandt andet fleksjobansættelser som vagter på sygehuse og i testcentre, hos takeaway-restauranter og på onlinebutikkernes lagre. Samtidigt har andre virksomheder, som ikke har opgaver til en hel fuldtidsstilling, også fået øjnene op for den fleksibilitet, som fleksjobordningen giver,” forklarer Monica Enggaard Klausen, leder af Fleksgruppen i Jobcenter Randers, og tilføjer:
“Jeg er rigtig glad for, at vores job- og fastholdelseskonsulenter har opretholdt den gode dialog med de ledige fleksjobbere og derved har formået at holde ansættelsesniveauet oppe. Konsulenterne har gennem tæt samarbejde med de lokale virksomheder i Randers haft et løbende indblik i arbejdsmarkedets skiftende rekrutteringsbehov og har dermed kunne guide de ledige fleksjobbere mod de brancher, som netop nu mangler arbejdskraft.”
Der er lige nu ansat omkring 2000 borgere i fleksjob i virksomheder i Randers kommune.
Et nyt arbejdsliv
En af de fleksjobbere, som har fundet nyt arbejde det seneste år, er Michael Bo Spangberg, som er 41 år og døv.
“Jeg har været i praktik og gået ledig i perioder, men så kom coronaen, og det gjorde det hele mere besværligt. Derfor var det uventet, at jeg blev tilbudt det her job i Bilka,” fortæller Michael Bo Spangberg om sin nye ansættelse som kassemedarbejder i Bilka i Randers Storcenter.
“Jeg er rigtig glad for jobbet, for det er første gang nogensinde, at jeg har været ansat i et rigtigt arbejde. Starten var svær, og der var mange nye ting, jeg skulle lære, men nu er jeg mere inde i det. Kollegerne er gode til at kommunikere og har taget rigtig godt imod mig,” forklarer Michael Bo Spangberg.
En anden fleksjobber, som har fundet job under corona, er Thomas Alex Nielsen, som nu har været ansat i tekstilafdelingen i Bilka i tre måneder.
“Jobbet betyder utroligt meget for mig, for det giver mig en god dagligdag og rutine. Jeg er glad for mine kollegaer og min chef, som støtter mig og ser på mig som alle de andre medarbejdere, så det her job er fantastisk for mig,” fortæller Thomas Alex Nielsen.
Bilka er et eksempel på en af de lokale virksomheder, som Randers Kommune samarbejder med om at få flere borgere i fleksjob.
“Det er vigtigt for os at favne forskellige medarbejdere, og vores fokus er på, hvad vores ansatte kan bidrage med, uanset om deres arbejdsevne kan være nedsat. Vores ansatte er gode til at inddrage og tage hånd om hinanden, og vi er glade for vores nye fleksjobansatte og for samarbejdet med Randers Kommune,” forklarer Kathrina Husum Kjærsgaard, personalechef i Bilka i Randers Storcenter.
Kommentarer