Lyt til oldtiden på Museum Østjylland i efterårsferien
Corona eller ej, det er efterårsferie lige om lidt, og børnene skal selvfølgelig hygge sig med nogle sjove – og sikre – oplevelser!
På Museum Østjylland i Kulturhuset kan børn få svar på det lidt spøjse spørgsmål: Hvordan lyder oldtiden mon?
På museet er der nemlig ferie-workshop med oldtidens lyde ført an af perkussionist Dea Maria Kjeldsen, der sammen med børnene giver den gas på trommer og andre instrumenter.
Børnekulturugen har støttet arrangementet, og de skal nok få oldtids-larm for alle pengene!
Gratis adgang, men husk tilmelding.
Lyden af oldtiden – workshop, mandag den 12. oktober 2020 kl. 10 – 10.45 og kl. 11 – 11.45 og tirsdag den 13. oktober 2020 kl. 10 – 10.45 og kl. 11 – 11.45.
Sted: Museum Østjylland, Stemannsgade 2 i Randers.
Gratis adgang. Husk tilmelding på museumoj.dk under ”Kalender”.
For børn fra fem år.
Workshoppen kommer til at udspille sig i museets særudstilling Bjørneklanens Ø, der fortæller historien om et stenalderfolk, der levede på Djursland for næsten 6.000 år siden.
– Arkæologerne har ikke fundet musikinstrumenter lige præcis ved den udgravning, som udstillingen er baseret på. Men vi ved fra andre udgravninger, at stenalderfolket lavede musikinstrumenter, for eksempel fløjter – fortæller museumsinspektør Lisette Berg Andersen, der ser frem til at få oldtidens lyde i ørerne her i 2020.
– Lyden af store trommer kommer i de fire workshops til at blande sig med lyden af små rangler og lyden fra ægte oldtids-materialer som flint og keramik. Det bliver så fedt!
Musik-elskende oldtidsmennesker
Lyd-workshoppen er i kompetente hænder på Dea Marie Kjeldsen, som har stor erfaring med at spille rytmisk musik. Hun har spillet flere koncerter under titlen ”Trommerøst”, og det er netop trommens puls, der bringer os nutidsmennesker tættere på stenalderfolket.
– Vi ved jo reelt ikke noget som helst om, hvordan folk i stenalderen sang eller skrev melodier. Men vi kender flere forskellige typer af fløjter fra oldtiden. Så musikalske har de med garanti været, vores forfædre – fortæller Lisette Berg Andersen.
– Naturens materialer og naturens ånd – hvis man kan kalde det det – har helt sikkert været vigtige for oldtidens mennesker. Så det er oplagt at forestille sig, at både ritualer og det hårde arbejde i marken er foregået under rytmisk trommen og stemningsfuld sang.
Husk at booke til oldtidens musik
Der er fire workshops i løbet af mandag og tirsdag formiddag i efterårsferien. To hver dag. Forældre og andre medfølgende voksne er velkomne, men det er kun nødvendigt at booke billetter til børnene, som deltager i workshoppen. Book via Museum Østjyllands hjemmeside og billetterne uddeles efter først-til-mølle-princippet.
Kommentarer