For en lovlig forvaltningskultur og en lovlig politisk kultur
Debatindlæg af Bjarne Overmark, spidskandidat for Beboerlisten.
De forløbne 4 år siden kommunevalget i november 2013 har været præget af en ulovlig forvaltningskultur i Randers Kommune, navnlig i forbindelse med skolelukningsprocessen i 2014-2016.
Daværende kommunaldirektør Hans Nikolai sen daværende Børn og Skoledirektør Lars Keld Hansen daværende skolechef Torben Bugge tilrettelagde straks efter kommunalvalget i november 2013 en ulovlig lukket proces startende i foråret indtil efter sommerferien 2014 sammen med borgmester Claus Omann Jensen og tidligere borgmester Henning Jensen Nyhuus og det politiske flertal S, V og DF (og De konservative og SF, indtil efter sommeren 2014, hvor de fik Øjnene op, da skolelukningsforslaget ramte offentligheden).
Forvaltningskultur
Den ulovlige proces, hvor et revisionsfirma bidrog med analyser og beregninger for over 500.000 kroner, var lukket land for offentligheden og det politiske mindretal, som på utallige forespørgsler blev nægtet adgang til de dokumenter, som den lukkede parallelstruktur i en halvårlig proces ved en række møder modtog fra forvaltningen og revisionsfirmaet.
Flertallet besluttede på baggrund af processen og i strid med valgløfter før kommunevalget i 2013 at lukke 5 skoler (Gjerlev, Hadsundvejen, Nyvang, Rytterskolen og Vorup) samt fjerne overbygningen på en række skoler.
Processen er af Indenrigsministeriet efterfølgende i en afgørelse erklæret ulovlig og de nævnte embedsmænd er efterfølgende blevet forladt deres poster.
Efter 24 år i Randers Byråd kan jeg konstatere som en historisk kendsgerning at ledende embedsmænd, der ikke loyalt udleverer alle oplysninger til det politisk mindretal og som indgår i ulovlig parallelstrukturer med det politiske flertal kommer til at forlade deres stillinger i Randers Kommune.
Resultatet af sammensværgelsen mellem de ledende embedsmænd og Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkeparti er en skræmmende destruktion af det lokale folkeskolevæsen, hvor her blot skal gøres opmærksom på en kendsgerning (der er mange andre negative følger af skoledestruktionen):
18 procent af afgangseleverne i sommeren 2016 opfyldte ikke den grundlæggende fotudsætning for optagelse på en ungdomsuddannelse, nemlig karakteren 2 i dansk og 2 i matematik — erhvervslivet skal huske dette, når der de kommende år gives udtryk for manglende kvalificeret arbejdskraft. De ramte familier og de unge vil forhåbentlig huske dette ved kommunevalget.
I forbindelse med ansættelsen af den nuværende kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt er der nye takter, hvor den negative særbehandling af det politiske mindretal er stoppet, ligesom den ulovlige favorisering af det politiske flertal er blevet indskrænket. Så vi er godt på vej til en mere sund og lovlig forvaltningskultur.
Politisk kultur
Nu mangler der så, at vælgerne gør op med det nuværende falske flertal Venstre og Dansk Folkeparti, som har misbrugt et flertal, som vælgerne ikke gav dem ved valget i november 2013. Et flertal som alene opstod da, Susanne Koch (nu Ringe Sørensen) og Ole Skiffard i sommeren 2015 gik fra Socialdemokratiet over til Venstre.
De 16 aftalebrydere fra Venstre og Dansk Folkeparti, med borgmester Claus Omann Jensen i spidsen, udnyttede i juni 2015 det falske flertal til at fjerne udvalgsformændene, Daniel Madie, Konservative, Erhvervs og Landdistriktsudvalget, Kasper Fuhr Christensen, Velfærdslisten, Socialudvalget Bjarne Overmark, Beboerlisten, Børn og Skoleudvalget.
Formandsposterne var en del af den tekniske og skriftlige konstitueringsaftale uden politiske bindinger fra valgnatten i november 2013, hvor Claus Omann Jensen blev borgmester.
Der er tale om åbenlyst og klokkeklart aftalebrud, som indebærer, at Beboerlisten har mistet enhver personlig tillid til disse 16 byrådsmedlemmer, og vi kommer ikke til at stemme for Claus Omann Jensen som borgmester en gang til.
Det er et livsvilkår i kommunalpolitik, at de valgte er politisk uenige om stort og småt, men det er grundlæggende i al menneskelig aktivitet og da især i politik, at aftaler og ikke mindst skriftlige konstitueringsaftaler bliver overholdt, herunder at flertallet ikke misbruger sin magt til at bryde indgåede aftaler.
Retssag
Daniel Madie, Kasper Fuhr Christensen og Bjarne Overmark har anlagt en retssag mod Randers Kommune med påstand om, at omkonstitueringen i juni 2015 var ulovlig. Sagen skal hovedforhandles i Retten i Randers den 6. og 7. februar 2018. Vælgerne skal gøre deres del af arbejdet.
Ved kommunalvalget den 21. november 2017 opfordres vælgerne til at fjerne aftalebryderne fra det falske flertal Venstre og Dansk Folkeparti fra borgmesterposten i Randers.
Kommentarer