Jennifer fra Randers er leder af Afdeling Q
Jennifer Hinrup fra Randers har haft mange titler, siden hun blev færdig som produktionsteknolog i 2007. Klejnsmed, kvalitetsingeniør, produktionsleder og nu leder af kvalitetsafdelingen i Grundfos, der populært kaldes afdeling Q
– Hvordan går det med målemaskinen?
– Den kører bedre, men der er stadig lidt udfordringer.
Jennifer Hinrup er på rundtur til sine medarbejderne i kvalitetsafdelingen ved Grundfos. Her har hun arbejdet i fire år og for nylig blevet leder af afdeling Q, som teamet bliver kaldt.
– Ha ha ha, det er rigtigt. Jeg har dog ikke meget tilfælles med Carl Mørk fra krimi-bøgerne, smiler 35-årige Jennifer Hinrup, der bor i Randers med sin mand og tre børn.
Vejen til jobbet som kvalitetsleder gik for hende via først uddannelsen til klejnsmed og senere til produktionsteknolog ved Erhvervsakademi Dania.
– Som produktionsteknolog kan du udfylde mange forskellige roller. Fordelen ved uddannelsen er, at den er praksisorienteret, og med den kan du tilpasse dig mange forskellige jobfunktioner som eksempelvis ingeniør. Min baggrund som klejnsmed og produktionsteknolog er en fordel. Jeg kan begå mig både med operatørerne i produktionen og ledelsen, forklarer Jennifer Hinrup.
Fra produktionsleder til kvalitetshverdag
Hun nåede at være produktionsleder for 30 medarbejdere på Grundfos’ fabrik i Aalestrup i lidt over et år, inden hun i marts 2016 skiftede til kvalitetsafdelingen. Før det arbejdede hun som kvalitetsingeniør på Grundfos og Vestas.
– Nu er vi seks medarbejdere og jeg selv, så jeg er blevet mere en medspillende leder end tidligere, og det passer mig rigtig godt. Samtidig er det en kæmpe styrke for mig at have siddet i stillingen som produktionsleder, da det er dem, jeg samarbejder med i dag, så jeg forstår deres behov og hverdag rigtig godt,” fortæller Jennifer Hinrup.
Alsidigt job
Hverdagen i afdeling Q starter med et teammøde om, hvad der er sket i løbet af aftenen og natten, og hvad dagen byder på. De går til daglige opfølgningsmøder i produktionen, styrer initiativer, laver løbende forbedringer i samarbejde med produktionsledelsen, arbejder med forbedringer ud fra kundernes behov, sikrer at emnerne kan opmåles i målerummet, indfører procedurer, laver audits, deltager i indkøring af nye produkter og meget mere.
– Jeg elsker kvalitetsarbejdet. Det er så differentieret og alsidigt, men det er ikke for alle. Vi skal være lidt over det hele, og man skal kunne lide at være i et miljø, hvor tingene nogle gange går lidt hurtigt, og pulsen er høj. Og så er det jo bare fedt at bruge sin energi på at løfte kvaliteten og gøre noget godt endnu bedre,” forklarer hun og fortætter:
– Nu har jeg virkelig fundet min rette hylde, smiler hun.
Næste studiestart på uddannelsen er 1. februar 2017, og ansøgningsfristen er 5. januar 2017. Se mere på eadania.dk/ledigepladser
Kommentarer