Landdistriktsudvalget i Randers Kommune er i arbejdstøjet.
LÆSERBREV af Lars Søgaard, Byrådsmedlem for Venstre, Formand Landdistriktsudvalget, Mads Nielsensvej 22, Langå
På det seneste har Landdistriktsudvalget sat gang i flere spændende initiativer i Randers Kommune. Fx har udvalget nyligt vedtaget (som et forsøg) at sende kommunens Borgersservice ud i landdistrikterne. Forsøget er bl.a. tænkt som en hjælp til fx ældre borgere som måske synes, at det kan virke som en udfordringen af komme ind til “storbyen”. Men det kunne såmænd også være den travle pendler, som har svært ved at nå borgerservice i Randers inden børnene er hentet, som kunne have glæde af en decentral borgerservice. Jeg glæder mig til at se, hvilke erfaringer vi får tilbage via forsøget, og jeg håber at borgerne i forsøgsbyerne Øster Velling, Havndal og Gjerlev vil tage positivt imod projektet og komme med deres input.
Forsøget med fremskudt borgerservice er blevet muligt, da vi i dagens Danmark nu har teknologien, der kan understøtte sådanne tiltag. Det er primært bredbånd, eller hurtigt internet, som er en nødvendig forudsætning. Desværre er hastigheden på internettet ikke tilfredsstillende i hele vores landdistrikt i kommunen. Det er et problem som vi i udvalget tager meget alvorligt. Vi har helt fra udvalgets start haft stor opmærksomhed på problemet, og vi har tidligere i udvalget dokumenteret dækningen i landdistrikterne – eller manglen på samme – og desuden tilkendegivet, at vi vil yde medfinansiering til “internetprojekter” ifbm. tilsagn fra den statslige “Bredbåndspulje”. Men det er ikke nok… og det er vi klar over. Vi er ikke på nogen måde i mål, og vi har i udvalget et stædigt fokus på udfordringen med dårlig internet i kommunens landdistrikter. Derfor prøver vi nu med endnu et tiltag. Landdistriktsudvalget er klar over, at det kan være en stor opgave at skaffe lokal opbakning til et internetprojekter. Ligesom det er omfattende at organisere en kontakt og dialog med en internetudbyder, og sluttelig ikke mindst, at holde projektet “varmt”. Derfor har vi i udvalget taget initiativ til at understøtte dette arbejde ved at lægge op til en projektansættelse af en bredbåndskoordinator, der skal hjælpe landdistrikterne i kommunen i 2017. Koordinatoren skal være sparringspartner for landdistrikterne, og hjælpe med viden og procesarbejde. Dermed håber vi, at vi kan hjælpe med til, at vi får endnu bedre internetforbindelser i så mange lokalområder som muligt.
Jeg glæder mig på udvalgets vegne til at se, hvilke erfaringer ovenstående, og mange andre, tiltag giver, og jeg håber som formand, at vi med tiltagene kan være med til at gøre det endnu mere fantastisk at bo i kommunens skønne landdistrikter.
Kommentarer