Assentoft

Landdistriktskonference 7. marts om unge og landdistriktet

Du kan stadig nå det! Lørdag d. 7. marts afholder Landdistriktsudvalget den årlige Landdistriktskonference.

I år afholdes den i Assentofthallen, og du kan stadig nå at melde dig til. I år vil der blive taget fat i et emne, som ofte diskuteres i relation til landdistriktet – nemlig hvordan man får de unge til at vælge landdistriktet til.

Den 7. marts kl. 10.30 slås dørene op for årets Landdistriktskonference. I år vil der blive sat fokus på, hvad der skal til, for at de unge vælger landdistriktet til. Og der vil vel at mærke være fokus på både de unge mennesker, der allerede bor i landdistriktet og som ikke er flyttet hjemmefra endnu, samt de unge der f.eks. står over for at skule købe deres første hus.

Hvad er det, de unge vil ha’?
Det er et emne, der ofte diskuteres i relation til udviklingen på landet. De unge søger mod de større byer, hvilket har en negativ effekt på landsbyerne, høres det ofte. Til konferencen vil Randers Kommunes bosætningskoordinator holde et oplæg, hvor tendenser og gode eksempler på, hvad der kan gøre landdistriktet attraktivt for de unge, vil blive præsenteret.

Herefter vil Nanna Thomsen fra foreningen Andelsgaarde holde et oplæg om, hvordan de arbejder visionært med at skabe liv i gamle bygninger på landet. Et tiltag der både kan være attraktivt for unge, der ønsker at få jord under neglene og dyrke mulighederne for de fællesskaber, som landdistriktet rummer. Dagens sidste oplæg vil være et lokalt bud på, hvordan de unge i højere grad kan få ejerskab over lokal udvikling. Initiativtagerne bag Assentofts kommende udviklingsplan vil holde et oplæg om, hvordan de inddrager de unge i udviklingen, og hvorfor det giver rigtig meget mening at gøre det.

Inspirerende markedsplads
Efter frokosten vil der blive afholdt markedsplads, hvor deltagerne får mulighed for at cirkulere rundt blandt standene, hvor forskellige foreninger, tiltag og organisationer står klar til at fortælle om, hvordan de arbejder på at skabe bedre betingelser for de unge på landet. Bl.a. vil organisationen Kooperationen stå klar til at fortælle om, hvordan de arbejder med fællesskabsøkonomier, der potentielt kan gøre landdistriktet attraktivt for unge såsom førstegangskøbere eller iværksættere.

Der vil også være besøg fra Jammerbugt Kommune, hvor Landsbyklyngen Trekroner vil være repræsenteret. De arbejder med et forsøgsprojekt kaldet tilflytterbolig, der giver nye familier mulighed for at prøve livet i en landsby, inden man går ud og investerer i egen bolig. Projektet er en del af Balance Danmarks arbejde med landdistriktet.

Herudover vil flere lokale tiltag være repræsenteret, der på meget forskellig vis arbejder med tilbud for de unge. F.eks. Klub’n i Ålum, der har skabt et godt miljø for børn og unge, eller borgere fra Uggelhuse, der arbejder målrettet med markedsføringskampagne af landsbyen. Du kan også høre om App’en GoTur, der forener tankerne fra Rejseplanen og GoMore eller du kan høre, hvordan man i Asferg arbejder med at bygge de ofte eftertragtede tæt/lav-boliger. Ud over disse vil også Landsbyklyngen Kronjylland, Gjerlev, Andelsgaarde, Assentoft samt folk fra forvaltningen og Lag Randers-Farvskov.

Først på dagen giver unge fra BandCamp i Langå et par numre, mens konferencen – som traditionen efterhånden byder sig – rundes af med kåringerne af Årets Ildsjæl og Årets Initiativ.

Konferencen er for alle, og det er gratis at deltage – du tilmelder dig her, hvor du også kan se det fulde program

Kommentarer