Kulturvitaminer i Randers fortsætter i 2020
Har du lyst til en omgang Kulturvitaminer her i vinterkulden? Og er du i ressourceforløb, i jobafklaring, er kontanthjælpsmodtager, veteran eller på sygedagpenge? Hvis svarene på begge spørgsmål er ja, så kontakt din sagsbehandler og få en henvisning til forløbet. Snart starter to nye hold.
Korsang på Musikskolen. Guidet læsning på Biblioteket. Meditativ tegning på Kunstmuseet. At gøre genbrug til guld på Finderiet. Storytelling på Randers Egnsteater Og skønne musikoplevelser med Kammerorkestret.
Sådan lyder nogle af ingredienserne i forløbet Kulturvitaminer, der efter en prøveperiode og evaluering i 2019 viser så gode takter, at det indtil videre fortsætter i første halvår af 2020.
Hold 1 starter den 25. februar, og Hold 2 starter den 21. april. Der er plads til 12 deltagere i hver gruppe, der begge mødes to gange om ugen i to timer på en række af byens kulturinstitutioner. Omdrejningspunktet er spændende oplevelser i fællesskab.
Kontakt din sagsbehandler, hvis du ønsker en henvisning! Men pladserne er få, og de fordeles efter først-til-mølle-princippet.
– Kulturvitaminer er et tilbud til dig, der er i ressourceforløb, i jobafklaring, er veteran eller på sygedagpenge. Det er et forløb, der kan være positivt for dig, der er sygemeldt med stress, angst eller depression – er ensom og/eller blot har brug for at komme lidt hjemmefra – fortæller projektets koordinator Trine Wiese fra Randers FC Jobakademi.
Forløbet er udviklet i et samarbejde mellem Randers Sundhedscenter, Randers Jobcenter, Kultur-og fritidsafdelingen, Randers FC Jobakademi, lokale kulturinstitutioner og ikke mindst med indspark fra de 18 ud af i alt 20 borgere, der gennemførte Kulturvitaminer i 2019.
Sundhedscentret har evalueret deltagernes udbytte af forløbet ud fra det såkaldte WHO5 trivselsindeks, oplyser Tue Linderoth, leder af Randers Sundhedscenter:
– Før og efter forløbet har deltagerne udfyldt et anonymiseret spørgeskema om trivsel og helbred. Evalueringen viser, at trivslen er blevet væsentligt forbedret under forløbet, og der er samlet set sket en lille forbedring af deltagernes oplevelse af helbredet generelt. Desuden vidner deltagernes udsagn om stor deltagertilfredshed.
Tue Linderoth slår fast: – At vi i fællesskab – via lokale kulturoplevelser og i deltagernes fællesskab med hinanden – får sat fokus på kulturens betydning for trivsel og sundhed, er fantastisk. Kulturområdet kan give os et nyt greb til at styrke vores mentale velbefindende.
Kommentarer