Samfund

Kristrup Vuggestue og Møbelcirklen samarbejder om genbrug

Vuggestuebørnene i fuld gang med at dekorere træklodser. Foto: Randers Kommune

Otte børn og en lille håndfuld voksne fra Kristrup Vuggestue var onsdag den 31. maj på besøg hos Møbelcirklen på Toldbodgade 81. Her blev der malet træklodser til den helt store guldmedalje. Træklodser, som nu skal sættes sammen til uroer og hænges op og pynte i træerne på Kristrup Vuggestues legeplads.

Medarbejdere fra Møbelcirklen havde på forhånd savet og pudset træklodserne, så de var klar til brug. Helt i Møbelcirklens ånd fandt man på den måde anvendelse af de sidste rester af små stykker træ. Hos Møbelcirklen arbejder man nemlig målrettet med genbrug, upcycling og de fornuftige valg.

– Møbelcirklen er superfedt initiativ, så vi er ret begejstrede for sammen med dem at kunne gøre en forskel; at vi kan samarbejde på tværs og slå et slag for de gode værdier, som genbrug i vores øjne handler om. I Kristrup Vuggestue har vi i år sat fokus på at arbejde med de samme værdier, fortæller leder af Kristrup Vuggestue Anne Vintersbølle Jakobsen.

– Børnene i Kristrup Vuggestue arbejder ofte med traditionelle materialer, når der er kreative, fantasifulde og udviklende aktiviteter på skemaet. Det vil vi gerne ændre på, så vi samler så småt vores egne materialer og øver os i at tænke ud af boksen, forklarer hun.

Møbelcirklen har også lavet nogle ‘mudderkøkkener’, Kristrup Vuggestue fik leveret midt i maj.

– Mudderkøkkenerne, som er lavet af gamle paller, er blevet superfede og er nu et sikkert hit på vores legeplads, fortæller Anne Vintersbølle Jakobsen.

Daniel Jensen er ved at lægge sidste hånd på et af Møbelcirklens populære mudderkøkkener. Foto: Randers Kommune

Fakta om Møbelcirklen

Møbelcirklens arbejde består i at indsamle, sætte i stand, genbruge og genanvende de møbler, der ikke længere bliver brugt i Randers Kommune.

Møbelcirklen afhenter brugt inventar fra kommunens institutioner og sørger for, at det blive fikset og frisket op, så andre institutioner kan købe det billigt i den interne Møbelcirkel.

Møblerne bliver sat til salg internt, se de kan få nyt liv et andet sted i kommunen. Møblerne får derved længere levetid, og kommunen undgår at smide brugbare møbler ud.

Møbelcirklen producerer også specialfremstillede møbler af genbrugsmaterialer.

Møbelcirklen er et led i at række efter FN’s 17 Verdensmål for en bæredygtig udvikling og kobler det med at skabe jobåbninger for mennesker på kanten af arbejdsmarkedet.

Møbelcirklen er den første af sin art i Danmark, som udelukkende og internt handler med genbrugte møbler. Den organiseres af Randers Kommunes arbejdsmarkedsafdeling.

Sideløbende med Møbelcirklen har Randers Kommune indført en bæredygtig indkøbsstrategi for nye møbler, som også forpligter eksterne leverandører til at tænke bæredygtigt og cirkulært.

 

Kommentarer