Randers By

Klima og tidsregistrering blev debatteret på Tradium

Den nye ToolBox på Tradium dannede mandag rammen omkring en paneldebat med deltagelse af politikere fra 8 partier, som alle stiller op til folketingsvalget, der er lige om hjørnet. Politikerne havde i den anledning ønsket at møde og debattere med den nye generation af vælgere og få deres inputs til, hvilke problemstillinger der ligger dem på sinde.

Og måske ikke overraskende, var de unge især optaget af det omstridte eksamenskontrol system, Den Digitale Prøvevagt og strengere regler om tidsregistrering, der gør, at elever der kommer for sent, bliver noteret for fuldt fravær.

– Er det okay, at få 2 timers fravær, fordi man kommer 2 minutter for sent, spurgte en elev blandt andet, hvilket panelets deltagere var stærkt uenige om.

– Ude i den virkelige verdens står der folk og forventet I overholder de aftaler, der er sat, forklarede Claus Kvist fra Dansk Folkeparti, hvilket Torsten Gejl fra Alternativet ikke var enig i;

– Jeg synes, det er noget vrøvl ham fra DF siger. Det private erhvervsliv er mig, jeg har 5 ansatte. Hvis en medarbejder kommer 5 minutter for sent, fx på grund af en bus der ikke kommer til tiden, så vil jeg jo ikke sige til dem, at de bliver trukket for 2 timers løn. En markering, der udløste kæmpe jubel fra salen.

Bøffer og klimakamp i fokus

Et andet vigtigt område var klimapolitik, hvor politikerne var mere enige om udfordringerne, dog havde de forskellige løsninger på, hvordan de skulle takles. – Nu spiser vi en bøf mindre og så bliver klimaet bedre, det er simpelthen for ynkeligt, fremførte Aleksander Myrhøj fra SF, mens Mona Juul fra Det Konservative Folkeparti mente, at vi skal huske at fokusere på de økonomiske fordele i en grøn omstilling – Lad os sørge for at klimakampen bliver til et nyt erhvervseventyr for Danmark, foreslog hun.

Eksamensnyd blev også vendt og ingen havde umiddelbart en løsning, men fra flere partier blev det foreslået, at eksamenerne skal være mere tidssvarende. – Viden ændrer sig så hurtigt, så det at kunne søge viden er virkeligt vigtigt. Derfor burde vi i højere grad belønne eleverne for at finde information, som de gør i virksomhederne (fx på Google, red) foreslog Torsten Gejl fra Alternativet, hvilket Claus Kvist fra Dansk Folkeparti dog ikke var helt enig i – Man kan ikke google sig til alt, man skal have noget viden på rygraden, afsluttede han.

Mobilen, en vigtig del af paneldebatten

Under debatterne sad mange elever med deres mobiler fremme, hvilket dog i dagens anledning var tilladt. De brugte dem nemlig til at interagere med panelets deltagere ved fx at svare på spørgsmålet om, hvor vigtig klimadebatten var for dem, hvortil en lille overvægt af elever svarede det var vigtigt.

 

Kommentarer