Christina Kjærsgaard: Mobiltelefoner i skolen
Debatindlæg af Christina Kjærsgaard (V), Næstformand i børne- og skoleudvalget
Hverken lokalt eller nationalt har vi en mobilpolitik i Folkeskolen. En gruppe forskere pegede i 2015 på, at et mobilforbud var en billig metode til at reducere den faglige ulighed mellem eleverne.
I Venstre har vi diskuteret temaet i længere tid. Vores opfordring er, at alle randrusianske skoler bør have en tydelig politik om brugen af mobiltelefoner i skoletiden.
Jeg er som politiker, underviser og mor optaget af, at vores elever og håbefulde unge mennesker lærer at fordybe sig, være udholdende i deres tilegnelse af viden og i det hele taget får det maksimale udbytte ud af deres skolegang.
Forskning fra både ud- og indland hævder i flere undersøgelser, at mobiltelefoner mindsker elevernes evne til fordybelse og koncentration. Engelske forskere har undersøgt, hvilken effekt mobiltelefoner har på elevernes præstation. Resultatet viste, at eleverne i gennemsnit klarede sig 6,41 procent bedre, efter mobiltelefonerne blev forbudt (størst effekt hos de fagligt svage elever, Folkeskolen 18. maj 2015). Dorte Ågård, forsker ved Ålborg Universitet siger i det seneste nummer af Gymnasieskolen (20. Juni, 2017) “Vi er ved at tabe en generation af elever……..de lærer for lidt”.
Jeg mener ikke, det handler om, at vi skal være teknologiforskrækkede, men derimod om at eleverne bruger mobiltelefonerne konstruktivt som et redskab i undervisningen, når det så at sige giver mening.
Bevægelse er i fokus i Folkeskolereformen. I det lys kan der ligeså stilles spørgsmålstegn ved telefonernes berettigelse i frikvartererne, hvor aktivitet med vennerne både fysisk og socialt er vigtige elementer i skoledagen.
I Venstre i Randers er vi enige om, at fælles retningslinjer for brugen af mobiltelefoner på vores Folkeskoler vil være et stærkt signal at sende til både elever og forældre. Et arbejde som skolebestyrelserne vil være de mest kompetente aktører på…….
Kommentarer