Debat og politik

Det er ikke nemt for vælgerne, at vide, hvad de skal tro på

Poul Rubach, Byrådskandidat for Radikale Venstre.

Debatindlæg af Indsendt af: Poul Rubach, Byrådskandidat for Radikale Venstre.

Det kan nok være, at Venstre har sendt alle brevskrivende tropper i felten for at begrænse skaderne, det store skoleeksperiment (skolestrukturændringen) har lavet for de mange børn og deres familier. Desværre er det ikke til at finde hverken hoved eller hale i de tal, vi hører fra kandidaterne.

Lise-Lotte Lervad Larsen(S) er bestyrelsesmedlem på Vestervangsskolen og skriver: “Provenuet er væk. 8 skoler har så stort økonomisk underskud, at de bliver nødt til at overføre underskud på mere end de tilladte 5 procent.”

Anders Buhl Christensen (V) skriver, at skolerne generelt har gode økonomiske vilkår. Skolebestyrelsesformanden på Søndermarkskolen skriver, at det økonomiske efterslæb på folkeskolerne er er på 25 millioner kroner.

Louise Brown og Christina Kjærsgaard begge fra Venstre, ønsker begge en stærk folkeskole uden at tilføre ekstra midler, men mener at dygtige og engagerede lærere kan vende udviklingen/afviklingen af folkeskolen. Venstre argumenterede i 2014 for skolereformen, som det instrument, der skulle stoppe afvandringen fra folkeskolen.

Trods disse forskellige opfattelser af den økonomiske situation, viser kommunens statistik, at afvandringen til privatskoler er steget fra 18,3 procent til 23,9 procent i indeværende byrådsperiode. Børnenes forældre er åbenbart ikke tilfredse med folkeskolen i Randers kommune. (I Voxmeters tilfredshedsundersøgelse placerer Randers kommune sig på en absolut sidsteplads af samtlige 98 kommuner.)

Et andet argument for eksperimentet var, at skolerne ikke lå, hvor børnene bor. Men udgifterne til at flytte børnene i bus og taxa er steget, hvilket betyder, at der bliver kørt mere elevflyttende kørsel.

Under et vælgermøde i sidste uge fremhævede Anders Buhl Christensen (V), at Venstre overtog en kassebeholdning med en gæld på 20 millioner kroner, som nu er vendt til 120 millioner kroner.

Et notat, jeg modtog – via radikale Venstre – fra forvaltningen for 10 dage siden, viser at kassebeholdningen september 2013 var på 266 millioner kroner og september 2017 var vokset til 288 millioner kroner.

Tal er åbenbart taknemmelige og kan bruges til hvad som helst. Det er bestemt ikke nemt for vælgerne, at vide, hvad de skal tro på.

Kommentarer