Hurlumhej Uge i Assentoft
I den forløbne uge har 104 børn i alderen 5 til 13 år fra Assentoft og omegn boltret sig med aktiviteter i og udenfor Assentofthallerne. I dag kulminerer årets Hurlumhej Uge i Assentoft med OL og danseopvisning.
Det er blot andet år i træk, at en lille initiativgruppe i Assentoft har gennemført Hurlumhej Uge i Assentofthallerne – i år med dobbelt så mange deltagere som sidste år.
Ideen med Hurlumhej Ugen opstod sidste år på et initiativ af nogle forældre i Assentoft, som savnede et tilbud med sommerferieaktiviteter for børn, som ikke lige er til fodboldskole, gymnastik camp eller lignende aktiviteter, der ellers tilbydes via landets idrætsorganisationer.
– Den første uge i sommerferien er altid en udfordring for mange forældre, som stadig arbejder. Der findes mange muligheder, men vi fandt bare ud af, at der var et ønske om et alternativ til de etablerede tilbud, fortæller Christian Nyborg, som sammen med Sabrina Thrane og Pernille Søholm, står bag Hurlumhej Ugen i Assentoft.
Sammen fik de stablet et arrangement på benene sidste år – og de ramte åbenbart plet. Både fra deltagende børn, instruktører, frivillige og forældre lyder ros for initiativet, hvilket tilslutningen også vidner om.
Aktiviteter på tværs af alder og køn
Hurlumhej Ugen er andet og mere end pasning af børn. Hele konceptet er bygget op så børn bliver mixet på tværs af alder, køn – ja sågar navn.
– Der er mange børn med samme navn – for eksempel er Emilie utroligt populært lige nu. Så ud over de andre kriterier tilstræber vi, at fordele børnene, så er kun er én Emilie i hver gruppe, siger Christian Nyborg.
Alle børn bliver tilknyttet en gruppe med fast leder, så de har et fast udgangspunkt. Alle får en T-shirt med navn på, så andre børn og instruktørerne nemt se, hvem hinanden er. Børnene starter dagen op sammen med sin gruppe, men ellers er dagens aktiviterne tilrettelagt, så de passer til alder og formåen.
Håndplukkede instruktører
Hurlumhej Ugen sker i tæt samarbejde med den lokale idrætsforening SIF Assentoft, men instruktørerne er alligevel i vid udstrækning fundet uden for de rækker.
– Vi har rekrutteret gennem vores netværk, så vi ved, det er unge, der brænder for at arbejde med andre børn. Det er er meget vigtigt for os, og derfor aflønner vi dem også. Der både motoiverende for de unge, de elsker virkelig jobbet, det kan man se og mærke. Og så kan vi også godt tillade os at stille krav til dem, fortæller Christian Nyborg
Intet uden de frivillige
Til at sørge for de mange små detaljer der skal til for at tingene kører, er en gruppe frivillige forældre tilknyttet som “gårdvagter”.
– De træder til, når der skal bindes et snørrebånd, trøste, hvis et barn slår sig, servere saftevand ved pauserne med mere – en helt uundværlig funktion for at det hele hænger sammen, oplyser Christian Nyborg.
Også her har det heller ikke skortet på interessen.
– Forældre og bedsteforældre har nærmest stået i kø for at få lov til at give en hånd med. Det er virkelig positivt, siger han.
I dag går det så løs i hallen. Først med et OL , hvor børnene konkurrerer i discipliner som for eksempel støvlekast. Senere – fra klokken 13.00 – er forældre og andet godtfolk inviteret til at komme og se danseholdet give opvisning.
Herefter må begejstrede og givetvis trætte børn vente et helt år på, at det bliver Hurlumhej Uge igen.
Kommentarer