Gratis samtaletilbud til børn og unge fra familier med rusmiddelproblemer
Med projekt BRUS udvider 11 midtjyske kommuner nu det kommunale tilbud om behandling af rusmiddelproblemer til også at give støtte til de børn og unge, der vokser op i et miljø præget af rusmidler. I Randers Kommune er BRUS forankret i Rusmiddelcenter Randers.
– Formålet med samtalerne er at styrke børnenes og de unges muligheder for at håndtere de udfordringer, som en opvækst i en familie med rusmiddelproblemer, medfører. Sådan en hjælp kan gøre en stor forskel for de berørte, både nu og senere i livet, forklarer Tine Horn, som er centerleder ved Center for særlig indsats i Randers Kommune.
Tilbuddet giver børn og unge under 25 år mulighed for at deltage i individuelle samtaler, samtalegrupper for børn og unge eller familiesamtaler hvor både børn og forældre deltager. Samtalerne er gratis og tilbydes som udgangspunkt til alle børn og unge, der har et nært familiemedlem, der har stof- eller alkoholproblemer.
Man kan som barn og ung henvende sig direkte – både per telefon, mail og om kort tid også via chat-funktioner. Alle får tilbudt en forsamtale, så man sammen med en erfaren medarbejder kan finde det helt rigtige tilbud.
Gør en stor forskel
Kommunerne håber også, at samtalerne kan skabe bedre kontakt til familierne, så flere forældre motiveres til, selv at gå i behandling. Derfor er samtaletilbuddet i Randers Kommune knyttet op på kommunens rusmiddelcenter, så vejen mellem samtaletilbud til børnene og de unge og en rusmiddelbehandling til forældrene bliver så kort som muligt.
Kick Off den 23. september
Projektet er allerede nu åbent for henvendelser fra børn og unge, men skydes formelt i gang med et seminar, BRUS Kick Off, fredag d. 23. september på Centralværkstedet i Aarhus. Her vil projektledelsen og eksperter på området holde oplæg for projektets nøglepersoner samt inviterede samarbejdspartnere, politikere, presse samt projektets ungepanel. Arrangementet er ikke åbent for offentligheden.
Kommentarer