Gastronomisk julemarked hos Cold Hand Winery
Hygge, julestemning og store smagsoplevelser lægger sig som et blødt tæppe over vineriet, når Cold Hand Winery lørdag d. 14. og søndag d. 15. december kl. 10:00- 16:00 slår porten op for det årlige julemarked.
Gården er smukt pyntet med gran, lys og ildfade, og alle vineriets prisvindende frugtvine står klar til at give gæsterne en smagsoplevelse. Gæsterne kan nyde brunch, juleplatter og hjemmelavede æbleskiver. Og igen i år er der kræset ekstra meget for gastronomien ved at opføre ”Den Jyske Torvehal” – en jysk pendant til ”Torvehallerne” med gourmet specialvarer fra nogen af de dygtigste madhåndværkere.
Et skatkammer af specialvarer i ”Den Jyske Torvehal”
Til årets julemarked vil vineriet gentage succesen fra sidste år ved at opføre et unikt pop-up gourmet madmarked, hvor gæsterne har chancen for at opleve og finde specialvarer af allerbedste kvalitet til julen på ét sted – pakket ind i en varm julestemning.
– Her på egnen har vi ikke københavnernes Torvehaller, men vi har til gengæld et skatkammer af creme de la creme specialvarer. Og dem skal vi da nyde i julen! Så hvorfor ikke opføre en pop-up ”Torvehal” her på vineriet? Selvfølgelig i lidt mere jyske størrelsesforhold”, siger Jens Skovgaard, indehaver af Cold Hand Winery.
Spidserne inden for de bedste specialvarer er inviteret til at sælge deres lækreste produkter til julen. Der vil være alt lige fra gourmet bacon, juleøl, polynesiske vaniljestænger og vintergrønt til julesnaps og røget laks. Arla Unikas lækre sortiment af gourmetoste vil være at finde, ligesom gæsterne kan glæde sig til medister og flæskestege af fritgående sortbrogede grise fra FavnenFuld. Den populære håndværksbager Briançon fra Aarhus vil også stå med julebag og kager med særligt Cold Hand touch. Og de besøgende kan glæde sig til mange andre dedikerede producenter.
– Fælles for dem alle er, at de er virkelig dygtige madhåndværkere, som kan tilbyde helt unikke smagsoplevelser i højeste klasse. De kan ofte være svære at opstøve – med mindre man vil køre landet rundt fra butik til butik. Det har de færreste af os tid til i julen, og derfor er det helt oplagt at tilbyde det hele i ét skatkammer – fortsætter Jens Skovgaard.
Foruden ”Den Jyske Torvehal” vil vingårdens hyggelige butik også være åben, hvor vineriets prisvindende frugtvine og julens gavekurve kan købes. Til gengæld vil gæsterne ikke finde stande med julenisser og juledekorationer som ved traditionelle julemarkeder: – Hos os fokuserer vi på smagsoplevelser og det gastronomiske ved julen. Det andet kan gæsterne finde på landets andre fine julemarkeder”, slutter Jens Skovgaard.
Julebrunch, gourmet juleplatter fra Norevent og hjemmelavede æbleskiver.
Det populære julemarked byder ikke blot på store smagsoplevelser at tage med hjem under armen til juledagene. Gæster kan også forudbestille gourmet juleplatter fra Norevent til at nyde i de stemningsfulde smagelokaler. Og derudover disker vineriets tilknyttede kok, Martin Knudsen, op med hjemmelavede æbleskiver og æblegløgg. I vineriets udendørs oplevelsescenter ”On Fire” vil julehyggen sprede sig blandt knitrende ildfade og store rustikke vintønder, som gæster kan sidde inde i. Her kan der også hygges med skumfiduser over bål.
Alt i alt er der masser af smagsoplevelser, gastronomi og rar julestemning at glæde sig til hos Cold Hand Winery.
Julebuffet med landets bedste gourmetkokke den 21.-22. december
Når man ikke julemarkedet, er der stadig store gastronomiske oplevelser at hente på frugtvineriet ved Læsten. Weekenden efter (d. 21. og 22. december) inviterer vineriet til en overdådig frokostbuffet, hvor nogen af landets dygtigste gourmetkokke disker op med deres favoritjuleretter. Gæsterne kan bl.a. glæde sig til retter fra michelin-kokkene Thomas Rode, Allan Poulsen og Morten Rastad. Nogen vil være der på dagen, andre står i timerne inden og kræser. Billetter skal forudbestilles på www.coldhandwinery.dk.
Kommentarer